UFC 153: Erick Silva vs. Jon Fitch toegevoegd

1
622

UFC 153 krijgt steeds een vollere card met weer een goede match-up die kan worden toegevoegd: Jon Fitch neemt het op tegen Erick Silva. Ariel Helwani en Silva’s manager Wallid Ismail maakte dit bekend via Twitter. UFC officials hebben het nog niet officieel gemaakt.

Jon Fitch vecht voor het eerst sinds zijn gevecht tegen Johny Hendricks op UFC 141. Hendricks sloeg in dit gevecht Fitch in 12 seconde knockout waardoor de wens van Fitch voor een titelgevecht voorlopig weer is weg gevaagd. Fitch vocht voor zijn gevecht met Hendricks tegen BJ Penn voor een titelgevecht om de UFC welterweight titel. Het gevecht eindigde in een controversiële draw waarbij één judge het gevecht aan Fitch gaf. De vechter van AKA verdiende zijn number 1 contender match nadat hij vijf gevechten na zijn eerste titelgevecht met GSP op een rij had gewonnen.

Erick Silva geldt als één van de grootste talenten van Brazilië. Silva zal voor het eerst in de octagon terugkeren na zijn simpele overwinning op Charlie Brenneman. “Índio” scoorde zijn tweede UFC overwinning door “The Spaniard” aan het van de eerste ronde te laten aftikken door middel van Rear-Naked Choke.

TUF 14 winnaar Diego Brandao zal ook op UFC 153 verschijnen tegen Joey Gambino. Ook zal Demian Maia het opnemen tegen Rick “The Horror” Story. Dit zal op 13 oktober plaatsvinden in de HSBC Arena in Rio de Janeiro.

De volledige card ziet er als volgt uit:

Jose Aldo vs. Erik Koch voor de UFC featherweight title
Alan Belcher vs. Vitor Belfort
Quinton “Rampage” Jackson vs. Glover Teixeira
Rony “Jason” Mariano Bezerra vs. Sam Sicilia
Sergio Moraes vs. Renee Forte
Reza Madadi vs. Cristiano Marcello
Jon Fitch vs. Erick Silva
Diego Brandao vs. Joey Gambino
Demian Maia vs. Rick Story