UFC 153: Belfort vs. Belcher toegevoegd

1
693

Op UFC 153 zullen twee middleweight contenders het tegen elkaar opnemen met mogelijke gevolgen voor de titel. Alan “The Talent” Belcher zal het opnemen tegen Vitor Belfort die voor de twee keer op een rij voor het Braziliaanse publiek mag vechten. Belcher en Belfort hebben hier melding van gemaakt via Twitter.

Alan Belcher hoopt hiermee de weg naar een titelgevecht om de middleweight divisie voort te zetten. Sinds hij terugkwam van een oogblessure die hem bijna zijn carrière kostte in 2011 won hij twee keer. Tijdens zijn comeback vocht hij tegen Jason “The Athlete” MacDonald die in de eerste ronde liet aftikken door middel van strikes. Daarna maakte hij op UFC on Fox 3 ook in de eerste ronde een einde aan de gevaarlijke Rousimar Palhares. Belcher ontweek alle pogingen van Palhares om één van zijn benen in een submission te stoppen en eindigde het gevecht via TKO.

Belfort hoopt via Belcher dichterbij een tweede middleweight titelgevecht te komen. Belfort won zeven van zijn laatste acht gevechten: Een titelgevecht tegen Anderson Silva op UFC 126. Na zijn verliespartij boekte hij twee overwinningen: een knockout op Yoshihiro Akiyama en een submission overwinning via rear-naked choke op Anthony Johnson. Nu krijgt hij de kans om voor de tweede keer op een rij in zijn thuisland te winnen tegen de gevaarlijke Belcher.

Op UFC 153 zijn ook TUF Brazil deelnemers Sergio Moraes en Rony “Jason” Bezerra toegevoegd. Moraes stond in de finale van de middleweight competitie en zal zijn UFC welterweight debuut maken tegen landgenoot Renee Forte. Bezerra won de featherweight competitie en zal het opnemen tegen TUF 15 veteraan Sam Sicilia. Cristiano Marcello, ook deelnemer aan TUF 15 zal ook aantreden tegen de Zweed Reza Madadi.

In de main event zal de UFC featherweight championship van Jose Aldo op het spel staan. De kampioen zal het opnemen tegen Erik Koch. Ook zal dit het podium worden van het laatste UFC gevecht van Rampage Jackson die het zal opnemen tegen Glover Teixeira. UFC 153 vindt plaats op 13 oktober in de HSBC Arena in Rio de Janeiro.

1 COMMENT