UFC 151 afgelast, UFC 152 nu Jones vs. Belfort

12
536

Bizarre wendingen volgden elkaar op gisteravond toen bekend werd gemaakt dat Dan Henderson zichzelf moest terugtrekken uit zijn titelgevecht met Jon ‘Bones’ Jones. Dan Henderson heeft een blessure aan zijn knie opgelopen. Het is nog onbekend hoe lang zijn herstel zal duren en hij terug kan komen om de wereld te laten zien of hij kans maakt tegen de onverslagen kampioen Jones.

Met nog maar een week te gaan voor het UFC 151 evenement was het een grote uitdaging om een tegenstander te vinden voor Jones. Wie wil er met een vooruitzicht van 8 dagen de uitdaging aangaan tegen één van de beste MMA’ers van deze tijd? Het zal weinig mensen verbazen dat Chael Sonnen zijn mond open trok en zichzelf aanbood het op te nemen in een titel gevecht tegen Jones. Dana White, de president van de UFC, kon niet anders dan deze optie serieus overwegen want het gehele event stond met de terugtrekking van Henderson te wankelen op haar vesting. ‘Bones’ was echter minder te spreken over deze kans en heeft het gevecht met Chael Sonnen geweigerd. Vanuit de kant van ‘Bones’ is deze melding vreemd te noemen. Natuurlijk is het geval dat Chael Sonnen een hoog niveau op het gebied van worstellen de kooi in brengt en bones heeft meer tijd nodig om zichzelf hier tegen te bewapenen, maar een geheel UFC event ervoor te laten aflasten? Machida werd gevraagd het op te nemen tegen ‘Bones’, eventueel op het evenement erna UFC 152 maar sloeg deze kans af. Machida vindt het te kortdag om die uitdaging aan te nemen. Ook begrijpelijk want Machida vocht nog geen twee weken geleden en na zijn vorige titelgevecht tegen Jon Jones zal hij goed de tijd moeten nemen om een nieuwe strategie te bedenken.

Het geheel zorgt dat voor het eerst een UFC evenement afgelast wordt.

Jon Jones zal op UFC 152 alsnog zijn titel verdedigen en zijn tegenstander is niemand minder dan Vitor Belfort. Belfort vecht momenteel in de middelgewicht klasse en zal een klasse omhoog gaan bij de voorbereidingen voor dit gevecht. Het UFC 152 evenement heeft wel de potentie om een zeer spectaculair evenement te worden met gevechten als Jones vs. Belfort, Benavidez vs. Johnson, Bisping vs. Stann en Hamill vs. Matyushenko.

Voor ons is het nu alleen maar balen dat Jones vs. Henderson niet doorgaat op 1 september en we het een aantal weken zonder UFC kaart moeten doen..

Wat zijn jullie meningen over de beslissingen van de vechters? Laat het ons weten in de comments!

12 COMMENTS

 1. Ik vind dat Jones volledig terecht die fight afwijst. Een strijdplan maken en daarvoor trainen gaat je niet lukken in 3 dagen (reistijd, weightcut moeten ook gebeuren).

  En dat Dana White hem dan volledig afzeikt en als zwart schaap neerzet vind ik absoluut niet kunnen. Ik zou als ik Jones was de vraag leggen of hij binnen 8 dagen een event kan opzetten in een andere stad. Dat lukt Dana ook weer niet.

  Jammer dat de fights niet plaatsvinden, had graag Jones vs Henderson gezien. Maar een paar weken nog geen UFC vind ik ook geen ramp. Er zijn toch al teveel events as it is.

  • Ik heb al mijn respect verloren voor Jones. Echt alles. De keuze om niet tegen Chael Sonnen te vechten, dan denk je dus echt alleen maar aan jezelf. Er zijn zo’n 20 andere vechters die ‘moeten’ vechten om brood op te tafel te krijgen. Om voor hun families en zichzelf te zorgen, een trainingcamp is nu niet echt goedkoop.

   Niet iedereen heeft het zo goed als de Champ.
   Hij dacht alleen maar aan zichzelf en het kan hem niks boeien dat de UFC zo miljoenen verliest, door alle marktering die ze hebben gedaan. De vechters die zouden vechten op UFC 151 krijgen allemaal niet betaald. Alle fans die hotels/vluchten hebben geboekt zitten er voor het grootste deel vast aan. Waarschijnlijk hebben fans vakantiedagen en vakanties eromheen geboekt en dat is allemaal dankzij een man in een keer niks meer waard.

   Hij was alleen maar bang dat hij op een of andere manier zou verliezen van Sonnen en daarmee zijn belt en alles verloor. Het zegt al genoeg dat er nog nooit in de historie iemand een gevecht heeft geweigerd en daardoor een kaart volledig moest vallen. Bovendien zal dit sowieso geen goed doen voor zijn al niet te beste reputatie.

   Ook ben ik nu niet echt blij met Belfort vs Jones, Belfort is zelf nu al geen grote MW en dan gaat hij ook nog naar 205, bovendien heeft hij het nu niet echt verdient. (maargoed er is niemand die het momenteel verdient)

  • Ik vind het absoluut geheel onterecht dat Jones het gevecht afwijst.

   Bedenk wat dit betekend aan gigantische kosten voor de UFC, gemiste opbrengsten voor minder bekende vechters aan kaartjes voor fans (en dan niet de entree bewijzen maar vliegtickets e.d.).

   Je zou kunnen zeggen heeft Jones niet mee te maken maar dat heeft hij wat mij betreft wel, het was de UFC die hem alle kansen heeft gegeven, met korte sponsor deals, title shots. Het was Dana, die de hele tijd geholpen en begeleid als jonge beginnende vechter. Het bedrijf was er altijd voor hem en omgekeerd is hij in geen velden of wegen te bekennen.

   Het zou alleen zinnig zijn geweest als hij onevenredig benadeeld zou worden met de vervangende fight, maar dat is hij absoluut niet. Hij is zelfs onevenredig in het voordeel.

   1: Hij is al meerdere weken bezig om op het juiste gewicht te komen en zal op fight night op 220+ lbs zitten. Cheal is niet bezig met afvallen en zou in drie dagen moeten afvallen. Nou kun je zeggen Chael is toch lichter dus hoeft hij niet zo veel af te vallen. Waar maar de manier waarop JJ afvalt, door middel van voedsel regulering weken van te voren maakt het mogelijk om veel makkelijker zijn lichaam te laten herstellen en zijn elektrolyten aan te vullen dan het afvallen van 10+ lbs door chael sonnen die dat geheel door verbranding door fysieke inspanning en vochtregulering moet doen.

   2: Kracht en gewichtsverschil: Cheal Sonnen gaat wel op LH vechten maar er is een gigantisch verschil tussen de massa van Chael toen hij nog op LH vocht en hoe hij er nu uit ziet. Je komt niet 15 kg spier aan in 1.5 maand.

   3: Conditie. Bijna nuf said maar… Vechters trainen naar piek momenten, Jon Jones heeft die zaterdag, Chael is waarschijnlijk niet eens begonnen met conditie trainen. (Er van uit gaande dat hij het standaard patroon van Judokas, Worstelaars volgt waarbij eerst kracht wordt gemaximeerd en daarna stamina wordt aangebracht met minimaal krachtsverlies.)

   Het enige voordeel wat ik Cheal geef is het mentale. Hij heeft niets te verliezen, maar naar alles wat de UFC voor hem gedaan heeft kan hij ze niet terug betalen met een gigantische kostenpost.

   Mind you, dit is geen olympische discipline waar alleen winnen geld. Hier geld mensen die kaartjes kopen en PPV. Ik zal niet snel meer een PPV meer kopen en hem daarmee sponseren. Liever koop ik er dan eentje waar een Donald Cerrone, Joe Lauzon of of elke andere vechter met hart op staat. Ps ja ik koop ook daadwerkelijk ppv

  • Kom op. Waar hebben wij het over? 8 dagen zijn kort, maar een vechter traint toch altijd? Een kampioen moet toch iedereen verslaan?

   8 dagen te kort om te trainen voor Chael? Een vechter vergelijkbaar met Hendo waar hij al maanden voor traint? Even de statistieken:

   Hendo vs Chael
   205 vs 185 lbs
   supurb wrestling vs mediocre wrestling
   ground and pound vs lay and pray
   H-Bomb vs pillow fists

   WTF!!!

 2. ”Voor ons is het nu alleen maar balen dat Jones vs. Henderson niet doorgaat op 1 september en we het een aantal weken zonder UFC kaart moeten doen..”

  Mwa, ik vind het wel weer even lekker zo’n pauze. Gaat mij iets te snel.

 3. En ik heb wel weer meer respect gekregen voor alle vechters die zich hebben opgeofferd om UFC 151 te redden, zoals Chael Sonnen en Chris Weidman.

  En zelfs Anderson Silva had zich aangeboden om op UFC 151 te vechten tegen een LHW.

  Dat Machida het te weinig tijd vind kan ik begrijpen, stel hij neemt het gevecht en verliest dan, dan kan hij het wel vergeten om nog een derde keer een kans te krijgen om voor the belt te vechten. Al kost hem dit nu wel wel zijn #1 status, zoals White zei moet Machida nog minimaal één keer winnen voordat hij zijn shot krijgt. Omdat hij niet tegen Jones wilde vechten op UFC 151 of 152.

 4. Erg schandalig dit allemaal.

  Vooral van Jon Jones, Als er zoveel druk op staat (de tienduizende bezoekers, pay per views en natuurlijk de rest van de card) moet je gewoon zo’n gevecht aan nemen.
  Vooral als je moet vechten tegen zo’n mannetje als Chael, die nauwelijks getrained zal hebben en een gewichtsklasse omhoog moet.

  als het aan mij lag hadden ze gewoon zijn titel moeten afpakken voor dit soort arrogant gedrag.

  verder vind ik het zonde dat Machida nu weer een gevecht moet doen na het winnen van de titel shot…

  Misschien nu eindelijk een Machida vs Rua 3?

  • Voor Chael was het wel de ideale scenario aangezien hij met Henderson traint, komen uit hetzelfde kamp. Dus hij zal wel mee hebben geholpen en zou ook veel over kunnen nemen van Henderson, niet dat hij in mijn ogen veel kans maakt.

   Ik verwacht inderdaad een Machida vs Rua 3 en de winnaar daarvan mag het tegen JBJ opnemen.

 5. Jones is een ass… wat een bullshit dat ie zich moet wapenen… hij heeft laatst nog tegen de TOP worstelaar Rashad Evens gevochten… dus hij weet hoe hij zich kan wapenen in dit gevecht.. Stupit PUNK…