UFC 150: Resultaten en discussie

5
734

Na een goede UFC on Fox 4 zet de UFC weer een leuk event neer in Denver met UFC 150. Van de tien gevechten gingen er drie naar de judges. Helaas kunnen er weer vraagtekens gezet worden bij het optreden van die judges in de main event van de avond. Een zeer discutabele split decision overwinning voor Benson Henderson die hierdoor zijn UFC lightweight titel behield ten koste van Frankie Edgar sloot een leuke avond af gevechten voor knockouts en TKO’s af. Het zal onze landgenoot Michael Kuiper niet zo heel veel boeien wat er in de main event gebeurde, want hij ging er vandoor met zijn eerste UFC overwinning.

Michael Kuiper vs. Jared Hamman
Kuiper stond voor de tweede keer in de UFC octagon tegen Jared Hamman, een vechter die bekend staat om zijn harde kin. “Judo” begon vanaf het begin met druk zetten waardoor Hamman genoodzaakt werd om Kuiper letterlijk van zich af te duwen. De legkicks werkten goed waardoor Hamman na ongeveer 3 minuten een spier scheurde en in feite op één been verder moest. De rest van de eerste ronde bleef Kuiper doorgaan met jagen en druk zetten op weg naar de overwinning. De tweede ronde was een vervolg van het einde van de eerste ronde, totdat Hamman eindelijk neerging en de scheidsrechter er een einde aan maakte. Hierdoor boekte Kuiper zijn eerste overwinning in de UFC.
Michael Kuiper verslaat Jared Hamman via TKO, 2:16 in de tweede ronde

Donald Cerrone vs. Melvin Guillard
Hoewel het gevecht nauwelijks anderhalf minuut duurde gebeurde er genoeg. Cerrone begon het gevecht met zelfvertrouwen, iets wat hem nog bijna de kop kostte. Guillard raakte “Cowboy” goed waardoor een upset in de maak leek. “The Young Assassin” rook bloed en ging voor de overwinning, maar Cerrone kwam goed terug met een headkick. Guillard ging neer waardoor Cerrone het simpel kon afmaken. Een gevecht met Anthony Pettis lijkt in de maak om te bepalen wie de volgende uitdager wordt voor de UFC lightweight titel.
Donald Cerrone verslaat Melvin Guillard via KO, 1:16 in de eerste ronde

Frankie Edgar vs. Benson Henderson
De rematch van UFC 144 tussen Benson Henderson en Frankie Edgar had veel weg van het eerste gevecht. Henderson begon in de eerste ronde met legkicks die hard aankwamen. Het gevecht ging op en neer met beide vechters die strikes uitdeelde om de eerste ronde in hun voordeel te beslissen. In de laatste 20 seconde ging Henderson voor zijn goede guillotine choke maar kon het gevecht niet eindigen. Ronde 2 ging verder waar ronde 1 eindigde met Edgar die beter in het gevecht kwam en de legkicks kon ontwijken van “Smooth”. Edgar leek de ronde in zijn voordeel te beslissen door met een rechterstoot Henderson op het canvas te laten vallen. Om het af te maken probeerde “The Answer” het ook met een guillotine choke, maar Henderson leek niet in gevaar. Doordat ronde 3 en 4 heel dichtbij elkaar lagen, waren het de grootste discussiepunten van het gevecht. Het was meer van hetzelfde met strikes en af en toe een poging van Edgar om het gevecht naar de grond te brengen. De eerste 4 en een half minuten van ronde 5 waren voor Edgar waardoor hij de laatste ronde bij kon schrijven. De judges moesten doorslag geven, waarbij twee judges (Mark Van Tine en Dave Hagen) ronde 3 en 4 aan Henderson gaven en één judge (Tony Weeks) gaf beide rondes aan Edgar, een beslissing waar veel mensen aan twijfelde.
Benson Henderson verslaat Frankie Edgar via split decision (2X 48-47, 1X 46-49)

De volledige resultaten
Main Card
Benson Henderson verslaat Frankie Edgar via split decision (2X 48-47, 1X 46-49)
Donald Cerrone verslaat Melvin Guillard via KO in de eerste ronde
Jake Shields verslaat Ed Herman via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Yushin Okami verslaat Buddy Roberts via TKO in de tweede ronde
Max Hollaway verslaat Justin Lawrence via TKO in de tweede ronde

Prelims op FX
Dennis Bermudez verslaat Tommy Hayden via Submission (standing guillotine choke) in de eerste ronde
Michael Kuiper verslaat Jared Hamman via TKO in de tweede ronde
Erik Perez verslaat Ken Stone via TKO in de eerste ronde
Chico Camus verslaat Justin Pague via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)

Prelim op Facebook
Nik Lentz verslaat Eiji Mitsuoka via TKO in de eerste ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Max Hollaway gebruikte zijn bodyshots weer goed waardoor hij er dit keer zelfs mee een gevecht kon beslissen. Indrukwekkend voor een 20-jarige!

Jake Shields maakte er weer een typisch Jake Shields gevecht van, niet heel erg leuk om te zien.

Dustin Pague vocht voor de derde keer in twee maanden, waarschijnlijk zit er na dit gevecht wel een rem op.

Controversie met de judges blijft een groot probleem.

Bonus awards goed voor 60.000 dollar
Fight of the Night: Donald Cerrone vs. Melvin Guillard
Knockout of the Night: Donald Cerrone
Submission of the Night: Dennis Bermudez

5 COMMENTS

 1. Sta ik alleen als ik zeg dat ik vind dat Frankie dat gevecht duidelijk gewonnen heeft?

  Shields was wederom de meeste saaie vechter van de avond, maar ik snapte het gameplan van Ed Herman ook niet. Herman had duidelijk het voordeel in een staand gevecht. Waarom hij steeds clinchde snapte ik niet en er waren duidelijk meer mensen die dat dachten. Ik keek na het event op de wikipedia pagina van Ed Herman en daar stond: “Loss, Jake shields, method: Retarded game-plan.’ xD Ik heb er nog wel een screenshot van als er geïntresseerden zijn =D

 2. FUCKING BITCH JUDGES, Frankie had dit keer echt wel duidelijk gewonnen, echt fucked up. Verder wel leuke event maar damn echt zuur voor Edgar het zal wel weer jaren duren voordat hij nog een kans krijgt. Kuiper was wel heel vet! Respect voor Jared Hamman voor incasseringsvermogen maar Kuiper sloopte hem totaal, echt indrukwekkend.

 3. Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk niet zo erg vind dat Frankie verloren heeft. Ben niet zo’n fan van zijn laatste fights, waarin er weinig positieve dingen van hem te zien waren. Het is een beest en een goede fighter, maar niet het soort waar ik van hou.
  Denk ook dat het Henderson weerhield om flashy en zijn usual shizzle te laten zien. Hopelijk kan hij dat wel tegen Diaz.

  Wel een leuk event verder!

  • behalve dan het rondgooien van een legende als BJ Penn als een lappenpop, en 2 maal een ongelooflijke comeback na helemaal in elkaar te zijn geslagen door maynard, in deel 2 zelfs besloten met een KO, die Henderson nog niet heeft in de UFC.. van het vorige gevecht tegen Bendo kan ik ergens nog wel begrijpen dat Bendo de decision win kreeg, maar dit keer had Frankie toch duidelijk ronde 2,4 en 5

 4. Lang geleden dat er nog eens zo een spectaculaire ufc was.
  Bijna allemaal heel mooie gevechten, alleen Jake Shields stelde teleur voor mij.
  Maar ik zelf was niet akkoor met de uitslag van het main event! Prachtig gevecht maar duidelijk verkeerde uitslag! Edgar had hier volgens mij zelfs 3 x 49 – 46 moeten krijgen. Enkel de eerste ronde was voor Benson!
  En Kuiper wat een knokker, blijft naar voor gaan. Sterk gevochten!