UFC 148: Resultaten en discussie

3
555

Eén van de grootste UFC cards ooit stelde niet teleur. Een publiek vol met Amerikanen en Brazilianen zag een mindere undercard opbouwen naar een goede main card om tot slot de longen uit hun lijf schreeuwen voor hun landgenoot in de main event. Uiteindelijk was het de levende legende, Anderson Silva, die binnen twee ronde Chael Sonnen versloeg. Ook werd er afscheid genomen van een andere legende in Tito Ortiz an een slopende rubbermatch met Forrest Griffin.

Tito Ortiz vs. Forrest Griffin
De co-main event van de avond was het laatste gevecht van “The People’s Champ’ Tito Ortiz. Acht uur voor zijn gevecht werd hij nog in de UFC Hall of Fame geintroduceerd voordat hij tegen Griffin zijn rubber match zou vechten. Een slopend gevecht voor beide vechters waar uiteindelijk Griffin de decision in zijn voordeel mee kreeg. Een goede afsluiting voor Ortiz die met een extra 75.000 dollar ‘Fight of the Night’ bonus zijn handschoenen aan de wilgen hangt.

Anderson Silva vs. Chael Sonnen
Het gevecht waar iedereen al weken naar uit keek. De Amerikaan met de grote mond tegen de Braziliaan die zijn bloed wel kon drinken. De toon van het gevecht werd snel gezet na een paar snelle strikes van Silva die snel werden gestopt door een takedown van Sonnen. De rest van de eerste ronde leek veel op de eerste vier ronde van hun eerste gevecht op UFC 117: Chael Sonnen die Anderson Silva met zijn ground & pound door de mat heen probeerde te rammen. De tweede ronde probeerde de Amerikaan weer hetzelfde maar ging het hem minder goed af. Sonnen pakte zijn tweede takedown, maar Silva werkte zich al snel weer omhoog. De druk bleef op “The Spider” die van “The American Gangster” geen rust kreeg. Het begin van het einde was een spinning back fist van Chael Sonnen die miste waardoor hij struikelde en op de mat landde. Silva pakte zijn kans en raakte hem met een knie die veel weg leek te hebben van een knie naar het hoofd. Na een paar snelle stoten maakte Yves Lavinge er een na 1:55 een einde aan. In de replay werd duidelijk dat de knie van Silva feilloos op de borst van Sonnen kwam waardoor hij nog steeds de UFC middleweight champion is en, waarschijnlijk nog belangrijker, zijn rivaal heeft verslagen.

De volledige resultaten
Main card
Anderson Silva verslaat Chael Sonnen via TKO in de tweede ronde
Forrest Griffin verslaat Tito Ortiz via unanimous decision (3X 29-28)
Cung Le verslaat Patrick Cote via unanimous decision (3X 30-27)
Demian Maia verslaat Dong Hyun Kim via TKO in de eerste ronde
Chad Mendes verslaat Cody McKenzie via TKO in de eerste ronde
Mike Easton verslaat Ivan Menjivar via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)

Prelims op FX
Melvin Guillard verslaat Fabrício Camões via unanimous decision (3X 30-27)
Khabib Nurmagomedov verslaat Gleison Tibau via unanimous decision (3X 30-27)
Constantinos Philippou verslaat Riki Fukuda via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Shane Roller verslaat John Alessio via unanimous decision (3X 29-28)

Prelim op Facebook
Rafaello Oliveira verslaat Yoislandy Izquierdo via unanimous decision (3X 29-28)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Constantinos Philippou is een beest. Na een harde eye poke old-school Kung-Fu stijl in de derde ronde kon hij alsnog door en heeft hij Riki Fukuda gespaard.

Melvin Guillard is duidelijk alerter geworden na zijn laatste verliespartij tegen Joe Lauzon. Tegen Fabrício Camões zag hij er geconcentreerd uit en was niet meer de rondspringende vechter die zijn handen naast zijn heupen hield.

Ik had meer verwacht van Mike Easton tegen Ivan Menjivar…

Chad Mendes won in de eerste ronde van Cody McKenzie, niet dat een grote verassing op papier maar de wijze waarop was wel apart. Binnen 31 seconde maakte Steve Mazzagatti er een einde aan na een harde bodyshot die McKenzie in de Foetushouding stopte.

Dong Hyun Kim leek zijn ribben te hebben gebroken na de eerste takedown van Maia die hem forceerde het gevecht te stoppen na 47 seconde. De vertaler van Kim bevestigde dat het gevecht gestopt moest worden door spierkrampen.

Wat Forrest Griffin deed na zijn gevecht met Ortiz weet niemand, maar hij heeft in ieder geval zijn excuses aangeboden voor zijn acties.

Ik wil graag een uitnodiging voor barbecue van Anderson Silva en Chael Sonnen…

Bonus awards goed voor 75.000 dollar
Fight of the Night: Forrest Griffin vs Tito Ortiz
Knockout of The Night: Anderson Silva
Submission of The Night: geen

3 COMMENTS

  1. Ik keek heel erg uit naar deze card en viel me eigenlijk best tegen. Meest opwindende vond ik chad mendes tegen cody mckenzie. Mooie TKO. Ik ben zelf een groot Sonnen fan dus het main event vond ik ook al niks XD. Ik had meer verwacht van tito ortiz. Hij leek al moe na de eerste ronde wat we niet van hem gewend zijn. Over de decision viel niet te twisten trouwens, vind het onbegrijpelijk dat Forrest zo raar deed.

    Voor de rest vond ik de gevechten stuk voor stuk best saai, sta ik daar alleen in of vonden meer mensen dat?

  2. Had de PPV gehaald, best wel vette event, prachtige finish van Mendez idd, vond wel dat tito ortiz had gewonnen met meerdere knockdowns en langere tijd toppositie op de grond.. maar de main event WAUW, Anderson Silva GOAT!!