UFC 148: Dominick Cruz meldt zich af met knieblessure

8
521

Dominick Cruz zal op UFC 148 niet zijn UFC bantamweight titel verdedigen tegen Urijah Faber. “The Dominator” heeft zijn voorste knieband gescheurd en lijkt dus een lange tijd niet te kunnen vechten. Dana White heeft dit op Twitter bevestigd.

Cruz en Faber zouden het op UFC 148 voor de derde keer in hun loopbaan tegen elkaar opnemen in een rubber match. Faber won in 2007 op WEC 27 het eerste gevecht tussen de twee rivalen via Guillotine Choke in de eerste ronde. Dit was toentertijd voor de WEC featherweight title en is nog steeds de enige keer dat Cruz verloor in zijn loopbaan. Een jaar later maakte Cruz zijn bantamweight debuut in de WEC waar hij op WEC 47 de WEC bantamweight kampioen. Na de fusie tussen WEC en UFC werd dit de UFC bantamweight titel die hij voor het eerst mocht verdedigen in de main event van UFC 132 tegen Faber. Cruz won zijn tweede gevecht met “The California Kid” via een unanimous decision.

Wat nu de gevolgen zullen zijn voor Urijah Faber en het gevecht in het algemeen is nog niet bekend. Een mogelijkheid is dat Renan Barao de plek van Cruz zal innemen voor een eventuele UFC interem bantamweight titel. Barao staat ook op UFC 148 waar hij het zal opnemen tegen Ivan Menjivar. Met overtuigende overwinningen op Brad Pickett en Scott Jorgensen lijkt de Braziliaan al heel dichtbij een titelgevecht, waardoor een gevecht voor de interem titel geen raar idee zou zijn.

8 COMMENTS

  1. Vind het jammer voor Cruz en alle MMA fans. Hoop dat hij een goede herstel heeft.

    De event (UFC 148) van het jaar heeft nu al 2 waardige main events verloren (Bisping vs Boetsch en Faber vs Cruz)

    Kijk wel enorm uit naar Silva vs Sonnen 2 en Ortiz vs Griffin 3