UFC 148: Barao vs. Faber, Menjivar vs. Easton

1
624

Zoals de meesten wel hadden verwacht is Renan Barão de vervanger van Dominick Cruz tegen Urijah Faber. Dit werd vrijdag in het slot van The Ultimate Fighter bekend gemaakt. Barão’s oorspronkelijke tegenstander, Ivan Menjivar, zal het hierdoor opnemen tegen Mike Easton.

Doordat UFC bantamweight kampioen Dominick Cruz zich blesseerde kwam Urijah Faber zonder tegenstander te zitten. Hierdoor wordt voor het eerst de UFC bantamweight championship in het leven geroepen, met Faber en Renan Barao als de number 1 contenders. Barao verdiende deze eer door overtuigend te winnen van Brad Pickett en Scott Jorgensen. De Braziliaan was de grote favoriet om deze plek in te vullen met Faber vanaf het begin dat Cruz geblesseerd raakte. Naast Barao waren er ook stemmen voor Michael McDonald, maar vanwege een blessure was die optie al onmogelijk.

Ivan Menjivar kwam hierdoor zonder tegenstander te zitten. Deze plek zal worden ingevuld door Mike “The Hulk” Easton, de trainingspartner van Dominick Cruz. Ivan Menjivar heeft nu drie overwinningen op een rij in de UFC en hoopt via Easton een vierde te scoren. Easton vecht voor de tweede keer in de UFC, en hoopt tegen de “The Pride of El Salvador” zijn derde overwinning in de UFC te boeken.

UFC 148 vind op 7 juli plaats en belooft een groots event te worden vol met grote namen. De volledige fight card:

Main card:
Champ Anderson Silva vs. Chael Sonnen (voor UFC middleweight titel)
Renan Barao vs. Urijah Faber (voor UFC interim bantamweight titel)
Forrest Griffin vs. Tito Ortiz
Rich Franklin vs. Cung Le
Dong Hyun Kim vs. Demian Maia

Prelims (FX)
Mike Easton vs. Ivan Menjivar
Khabib Nurmagomedov vs. Gleison Tibau
Riki Fukuda vs. Constantinos Philippou
Fabricio Camoes vs. Melvin Guillard
John Alessio vs. Shane Roller
Chad Mendes vs. Cody McKenzie

1 COMMENT