UFC 148: 7 juli in Las Vegas

1
1671

Het duurt nog even, maar UFC 148 begint een vorm aan te nemen. Op 7 juli in het bekende MGM Grand Garden Arena in Las Vegas zullen we weten of Dominick Cruz zijn UFC bantamweight title behoudt, of dat zijn rivaal Urijah Faber in de rubber match die titel van hem overneemt. Deze match stond al een tijdje in de planning voor dit event, maar in de afgelopen periode zijn er wat interessante matches bijgekomen.

De match-up met de meeste historische waarde is zonder twijfel de rubber match tussen oud-kampioenen Forrest Griffin en Tito Ortiz. Dit zal namelijk het laatste gevecht zijn van Ortiz voordat hij zijn handschoenen opbergt. Twee gevechten van zijn legendarische UFC carrière vocht hij tegen Griffin: Op UFC 59 won hij via een split decision, terwijl hij in de main event van UFC 106 verloor via split decision. Er staat dus nog een rekening open tussen deze twee.

Ook zullen er twee gevechten in de middleiweight division worden uitgevochten: Tim Boetsch neemt het op tegen Michael Bisping, en Cung Le ontmoet Rich Franklin. Michael Bisping hoopt via Tim Boetsch weer in de race te komen voor een titelgevecht. Tim Boetsch hoopt verder te kunnen voortborduren na zijn indrukwekkende comeback overwinning op UFC 144 tegen Yushin Okami. Na twee ronde lang te zijn overklast kwam “The Barbarian” sterk terug in het begin van de derde ronde om vervolgens de Japanner voor zijn thuispubliek KO te slaan. Michael Bisping’s laatste optreden kwam tegen number 1 contender Chael Sonnen. Hij verloor dit gevecht via een close decision waardoor deze verliespartij niet zo heel veel afdoet van zijn pad naar een titelgevecht.

Rich Franklin hoopt ook weer een titelgevecht te verdienen in de divisie waar hij lang een jaar lang de kampioen was voordat hij Anderson Silva tegenkwam. Franklin’s laatste optreden kwam op light heavyweight tegen Forrest Griffin, die een klasse te groot was voor “Ace”. Een gevecht die hem een fraaie tattoo opleverde. Franklin gaat dus voor een laatste run op weg naar een titelgevecht, ook al moet hij daar voor, alweer, tegen Anderson Silva. Cung Le zal zijn eerste gevecht vechten buiten San Jose. Zijn laatste gevecht was op UFC 139 tegen Wanderlei Silva, waarin hij op spectaculaire wijze KO ging na vele knieën en stoten van “The Axe Murderer”.

Iemand die van de middleweight division naar de welterweight division gaat is Demian Maia. De Jiu-Jitsu specialist zal het opnemen tegen de grote Dong Hyun “Stungun” Kim. Renan Barão hoopt via Ivan Menjivar zijn 19e gevecht op een rij te winnen en Constantinos Philippou neemt het op tegen Riki Fukuda.

1 COMMENT

  1. volgens mij klopt dit niet (Zijn laatste gevecht was op UFC 139 tegen Wanderlei Silva die in spectaculaire wijze KO ging.) het was juist wanderlei die Le nokie sloeg in de tweede ronde. maar word wel een goede card net als 146 en 147 trouwens.