UFC 146: Resulaten en discussie

13
732

Wat was dat vannacht een saaie avond bij UFC 146. Althans…. voor de juryleden. Van de twaalf fights gingen er maar 3 naar judges. Super dikke knock outs en harde submissions. Nederlands succes en HET bewijs dat scheidsrechters soms niet zo goed weten wat ze met een bloedende vechter aan moeten.

Stefan Struve vs. Lavar Johnson
Drie weken geleden vocht Lavar Johnson zijn tweede partij in de UFC en maakte hij duidelijk dat hij niet te onderschatten is. Zijn 1st-round KO overwinning op Pat Barry was een te gekke partij. Vele Nederlandse fans schrokken dan ook toen ze hoorden dat hij de volgende tegenstander zou worden van professioneel langmens, Stefan Struve. In de aankondiging van het gevecht zei Stefan dat techniek in 9 van de 10 gevallen wint van kracht en hij bewees dat vannacht. Struve sprong namelijk guard en pakte de overwinning in net iets meer dan een minuut via een harde armbar. Johnson is een goede knokker, maar Struve is de betere vechter.
Stefan Struve verslaat Lavar Johnson via armbar in de eerste ronde

Junior dos Santos vs. Frank Mir
De hoofdpartij van de avond was er één voor de titel. Junior Dos Santos zou zijn heavyweight belt op het spel zetten tegen de Nederlander Alistair Overeem, maar helaas bleek “The Reem” iets te enthousiast met de drugsspuit bezig te zijn en werd hij voor 9 maanden geschorst. Super kut voor de fans, maar valsspelers worden nou eenmaal geschorst. Zijn vervanger werd Frank Mir, maar er waren maar weinig mensen die hem een kans gaven tegen “Cigano”. De goedlachse Braziliaan bleek dan ook een maatje te groot voor Mir en in de tweede ronde verloor hij de partij via TKO. JDS controleerde de partij volledig. Hij kwam geen enkel moment in gevaar en zijn stoten kwamen hard en snel. Precies zoals verwacht dus…
Junior Dos Santos verslaat Frank Mir via TKo in de tweede ronde

Wat opmerkingen
-Wanneer een vechter bloed in zijn ogen heeft, moet een partij direct worden gestopt!!! Antonio Silva kon amper zien en de scheids liet Velasquez maar doorgaan… op een gegeven moment kreeg ik het gevoel dat Cain er zelf ook geen zin meer in had.
-Stipe Miocic is een heeeele brute vechter. Daar gaan we nog veel van horen.
-Roy Nelson is BACK!!! Maar hopelijk gaat hij alsnog naar 205 lbs.
-Dan Hardy is ook terug! Zijn linker hoek precies op de button verdiende samen met die van Nelson de KO of the Night bonus!
-We hadden zoveel verwacht van Diego Brandao nadat hij TUF 14 won. Maar hij krijgt vast nog wel een kans.
-Wat had ik graag Mark Hunt gezien.
-Doei Mayhem

Main Card
Junior dos Santos verslaat Frank Mir via second-round TKO
Cain Velasquez verslaat Antonio Silva via first-round TKO
Roy Nelson verslaat Dave Herman via first-round TKO
Stipe Miocic verslaat Shane del Rosario via second-round TKO
Stefan Struve verslaat Lavar Johnson via submission (armbar)

Undercard
Darren Elkins verslaat Diego Brandao via unanimous decision
Jamie Varner verslaat Edson Barboza via first-round TKO
C.B. Dollaway verslaat Jason Miller via unanimous decision
Dan Hardy verslaat Duane Ludwig via first-round KO
Paul Sass verslaat Jacob Volkmann via submission (triangle armbar)
Glover Teixeira verslaat Kyle Kingsbury via submission (arm triangle)
Mike Brown verslaat Daniel Pineda via unanimous decision

13 COMMENTS

 1. Helemaal mee eens over dat bloed. Big Foot kon niet zien en was zijn hoofd telkens aan het schudden. Kon niet geloven dat die dokter door liet vechten hij durfde gewoon niet de beslissing te maken wat ik hem enorm kwalijk neem. Verder was Struve lekker bezig, maar ook Nelson en die Miocic. Mayhem nooit wat aan gevonden en als jij nu zegt dat hij weg gaat zal hij vast wel weer een bully beatdown hebben gehad xD

 2. hoezo wordt Overeem ineens bestempeld als een vals speler. Best raar dat er op deze website een video wordt geplaatst met de gang van zaken omtrent Overeem zijn testosteron niveau en dat hij een paar posts later als overenthousiast steroïde gebruiker en vals speler wordt neergezet. Toch enigzins respectloos.

  Maar goed. Mooie overwinning van Stefan, maar ook dikke respect voor Lavar Johnson die 2x in drie weken wil vechten.

  Jammer dat Mayhem gecut is. Ik vond het persoonlijk een heel saai gevecht met name omdat CB er eigenlijk op lag en niks deed. Scheidsrechter had ze best mogen opstaan.

  Ik vond het trouwens ook apart dat er geen Fight of the Night award was, want ik heb er sowieso één gezien. Diego Brandao vs Darren Elkins was een prachtige match

  • Die video is door het team van Overeem zelf gemaakt. Er zijn heel veel vraagtekens bij te plaatsen. Ik had het veel beter gevonden als hij gewoon sorry had gezegd. Dit excuus is voor mij veel te slap.

   • Ik heb het al een keer eerder gezegd en hierboven bedoeld eigenlijk hetzelfde dat je wat objectiever moet blijven als je zo iets post of gewoon erbij zet dat het je mening is, want dit is nogal subjectief en niet nodig in mijn ogen. JDS was trouwens erg sterk, maar ik vraag me af of hij standup aankan tegen Overeem.

  • De video over het drugsgebruik van Overeem (neem aan dat je praat over de laatste aflevering van “the reem”) is niet de mening van de crew van MMAplanet, maar het belicht de kant van Overeems kamp over het doping gebruik. Dit is een nieuwswaardig item, maar geen statement van ons als MMAplanet.

  • Helemaal niet dat er van Overeem een post opstaat over zijn testosteron, aangezien hij eerst zou vechten op UFC 146 en het niet meer door kon gaan.

   En bovendien of je nu een fan bent of niet er is geen ontkennen aan dat Overeem testosteron heeft gebruikt, heeft hij bij zijn NSAC-hearing ook toegegeven.

   Enige was dat hij het had gebruikt voor een ”gekneusde rib” of dit waar is of dat hij het misbruikt weten we niet, dat blijft gissen. Maar zijn T/E ratio zat met 14:1 ver boven het toegestane van 6:1 (Nevada, de rest is 4:1). Zelfs als hij het zou gebruiken om sneller te genezen mag hij maximaal 6:1 hebben en niet zoveel gebruiken dat het hoger schiet. (kijk maar naar Sonnen die toestemming heeft om TRT te gebruiken die mag het, maar moet wel onder de 6:1 blijven)

 3. Wat een card! geweldig 😀 Mir had geen schijn van kans zoals ik al dacht.. wat ook heel vet was was de KO van dan hardy, die daarmee zijn UFC carriere gered heeft! en natuurlijk een prachtige win voor onze eigen Struve. Ik heb genoten.

 4. Btw, het bloeden van Silva.. het leek even alsof het gestopt was, in mijn ogen althans, en big foot wilde zelf natuurlijk ook verder. De wond begon weer flink te bloede na nog een paar tikken erop.. maar ik zou zelf ook graag de kans hebben om na mijn ogen schoon te vegen verder te gaan, het kan altijd nog.

 5. Stefan Struuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuve! Heerlijk hoor, stond wel even op mijn bank te applaudisseren. Vond het echt een vette card en heb dus ook echt genoten. JDS heeft voor mij ook punten gescoord doordat hij dat jonge (arme?) ventje uit de primetimes ook daadwerkelijk meenam naar de VS. Moet echt een geweldige ervaring voor hem geweest zijn.

  Cigano, Dan Hardy, Roy Nelson, Struve, Cain en Stipe Miocic dus gewonnen. Daar hoopte ik dus echt op, leuk dat het ook daadwerkelijk gebeurt. De rest maakte me niet heel veel uit, tja Brandao mocht wel winnen. Die Paul sass is ook een rare, haha heletijd guard springen en trianlges inzetten, geinig.