UFC 146 heavyweight maincard: Stefan Struve versus Mark Hunt

7
587

Ik hoop dat jullie van de zwaargewichten houden. Anders lijkt UFC 146 niets voor jou, want UFC.com heeft bevestigd dat er twee zwaargewichten aan toegevoegd zijn die het tegen elkaar zullen opnemen: Mark Hunt en Stefan Struve. Dit brengt het aantal gevechten op de zwaarste gewichtsklasse in de UFC op vijf. Zij zullen met zijn tienen de hele main card van UFC 146 bezetten.

Van de tien zwaargewichten zijn er dus twee Nederlanders: Alistair Overeem en Stefan Struve. Dit zal het tiende gevecht in de UFC worden voor Struve. Zijn laatste gevecht dateert van 15 februari 2012 waar hij via TKO won van Dave Herman in de tweede ronde. Met een overwinning op Hunt hoopt hij zijn reeks van overwinningen uit te breiden naar drie.

Hunt daarentegen hoopt via Struve zijn vierde overwinning op een rij te boeken. Opvallend aangezien hij bijna uit de UFC lag doordat hij niet interessant genoeg leek voor Dana White en Lorenzo Fertitta. Hunt hield vol en bleef uiteindelijk in de UFC, maar verloor snel zijn eerste gevecht tegen Sean McCorkle op UFC 119. Sindsdien won de Nieuw Zeelander van Chris Tuchscherer, Ben Rothwell en het meest recente van Cheick Kongo via TKO in de eerste ronde.

Naast Struve en Mark Hunt zullen er dus acht andere zwaargewichten in actie komen: Alistair Overeem tegen Junior Dos Santos (voor de UFC heavyweight title), Frank Mir tegen Cain Velasquez om te bepalen wie de number 1 contender wordt, Roy Nelson tegen Antonio “Big Foot” Silva en Shane del Rosario tegen Gabriel Gonzaga. Genoeg dus om een hele main card te vullen met zware jongens. UFC 146 zal op 26 mei plaatsvinden in Las Vegas. Zet die datum dus in je agenda!

7 COMMENTS