UFC 146: Gabriel Gonzaga en Evan Dunham geblesseerd

0
556

De verschuivingen op weg naar UFC 146 blijven zich voordoen. Gabriel “Napao” Gonzaga en Evan Dunham hebben namelijk geblesseerd moeten afhaken waardoor Roy Nelson en Edson Barboza een andere tegenstander krijgen. Voor Roy Nelson is het al de tweede verschuiving tot nu toe.

Doordat Gonzaga een rugblessure heeft opgelopen zal Nelson het nu opnemen tegen Dave “Pee Wee” Herman. Gonzaga nam in eerste instantie de plek in van Antonio “Big Foot” Silva, maar door het gedoe rond Alistair Overeem verschoof hij door naar de co-main event tegen Cain Velasquez. “Napao” verschoof hierdoor van Shane Del Rosario naar Roy Nelson naar niet op de card verschijnen wegens een blessure. Herman zagen we voor het laatst in februari tegen Stefan Struve. Dit gevecht verloor hij via een TKO in de tweede ronde.

De tweede geblesseerde is Evan Dunham die het zou opnemen tegen Edson Barboza. De vervanger van “3-D” is niemand minder dan oud-WEC kampioen en oud-UFC vechter Jamie Varner. Varner zal voor het eerst sinds UFC 68 in 2007 de octagon instappen. Hier won van Jason Gilliam waarna hij naar de WEC ging. Op WEC 35 won hij de WEC lightweight titel, waarna hij die twee keer mocht verdedigen om hem vervolgens te verliezen aan Benson Henderson op WEC 46. Na zijn verloren titelgevecht vocht Varner nog drie keer in de WEC zonder te winnen om vervolgens in 2011 te vertrekken bij de Zuffa organisatie. Na zijn Zuffa tijdperk vocht hij nog vier keer, waarvan hij drie partijen won.