UFC 145 Jones vs. Evans: resultaten en discussie

6
660

Jon Jones versloeg Rashad Evans vannacht via Unanimous Descision bij UFC 145. Vijf rondes lang liet Jones zien over een groter bereik, betere techniek en een leukere vechtstijl te beschikken dan Rashad Evans. Jones domineerde Evans volledig en het was verbazingwekkend dat twee jury-leden zelfs een ronde aan Evans gaven. Maar dit was niet het hoogtepunt van dit leuke evenement.

Drie partijen die vooraf gingen aan het main event eindigden allemaal in een (T)KO. Twee zelfs in de eerste ronde.

Rothwell vs. Schaub
Vijf seconden voordat Ben Rothwell het licht uit deed bij Brendan Schaub, kreeg hij zelf een briljante spinning elbow om zijn oren. Schaub zag dat Rothwell er last van had en ging los. Geen dekking en swinging for the fences, zeg maar. Rothwel reageerde uit instinct en raakte Schaub uiteindelijk met een linkerhoek die het gevecht besliste. KO of the Night voor Rothwell.

Torres vs. McDonald
Leuk om te zien, maar tegelijkertijd droevig was het einde van Miguel Torres als serieuze bantamweight titelkandidaat. Een mooie uppercut van Michael McDonald besliste het gevecht tussen te heren in de eerste ronde.

Yagin vs. Hominick
Het spannendste gevecht van de avond ging drie rondes lang door. Eddie Yagin vocht zijn tweede partij in de UFC, nadat hij bij UFC 135 verloor van Junior Assunção. Zijn tegenstander Mark Hominick was ook op zoek naar een overwinning. Hij verloor bij UFC 129 van Jose Aldo en daarna bij UFC 140 in 7 seconden van “The Korean Zombie”. The Filipino Phenom (wat een rare bijnaam voor iemand uit Hawaii) was duidelijk een minder technische kickbokser dan Hominick, maar wist de eerste ronde naar zich toe te trekken door elke stoot te gooien alsof het een finisher was. Hominicks oog raakte flink opgezwollen, maar dat hield hem niet tegen om zelf flink wat schade aan te richten in de tweede en derde ronde. Uiteindelijk won Yagin via een split descision, maar de partij had net zo goed naar Hominick kunnen gaan. De heren wonnen in ieder geval verdiend de Fight of the Night bonus.

De submission of the night was voor Travis Browne die Chad Griggs versloeg via een mooie side-choke. Griggs is een coole vechter met vooral een heel groot hart, maar hij nog niet klaar voor de UFC. Hopelijk zien we hem nog wel een keer terug.

De voleldige uitslagen

Main Card
Jon Jones verslaat Rashad Evans via unanimous decision
Rory MacDonald verslaat Che Mills via second-round TKO
Ben Rothwell verslaat Brendan Schaub via first-round TKO
Michael McDonald verslaat Miguel Torres via first-round KO
Eddie Yagin verslaat Mark Hominick via split decision
Mark Bocek verslaat John Alessio via unanimous decision

Undercard
Travis Browne verslaat Chad Griggs via submission (arm-triangle)
Matt Brown verslaat Stephen Thompson via unanimous decision
Anthony Njokuani verslaat John Makdessi via unanimous decision
Mac Danzig verslaat Efrain Escudero via unanimous decision
Chris Clements verslaat Keith Wisniewski by split decision
Marcus Brimage verslaat Maximo Blanco by split decision

6 COMMENTS

 1. Leuk event!

  – Eddie Yagin vs Mark Hominick: hier stond ik wel even van te kijken. 2 totaal verschillende vechters, snel & technisch tegen traag & krachtige striken. Leuk om te zien, maar dacht echt dat Hominick deze makkelijk zou winnen. Was dus niet zo, en vond de beslissing niet onterecht. Die Yagin bleef maar achter de KO zoeken terwijl Hominick geen finish zocht. Lijkt erop dat Hominick sinds het verlies tegen Aldo zichzelf moet terugvinden.

  – Michael McDonald vs Miguel Torres: Eerste van de rij jonge talenten die vandaag zijn skills getoond heeft! Lijkt erop dat Torres zijn beste tijd gehad heeft, jammer. Maar die McDonald is zeker iemand om te volgen, is een echte finisher in al z’n gevechten, en dat zien we natuurlijk allemaal graag!

  – Ben Rothwell vs Brendan Schaub: Schaub is echt een zwaargewicht met een enorm goeie techniek en mogelijkheden, maar het is nog maar eens bewezen dat zijn kin van glas is. Jammer, want ik zie hem graag vechten.

  – Rory MacDonald vs Che Mills: Woooow, geef die jongen 2 jaar en hij zal de titel van zijn mentor GSP wel aan zijn kant hebben. Wat een dominantie op de grond en een enorm hoge precisie. Ik kijk al uit naar zijn volgende gevecht!

  – Jones vs Evans: Had een KO verwacht in 2e ronde, die kwam er niet en het werden zelf 5 ronden. Het leek mij of Jones veel minder agressief was dan in vorige gevechten. Maar nog steeds zeer dominant, Evans bracht geen weerstand meer in de laatste ronden. Jammer dat er niet meer pogingen tot takedowns gedaan werden.