UFC 144 resultaten en discussie

6
725

Een beetje laat, maar een MMaplanet redacteur heeft ook wel eens een familiedag op zondag. Daarom nu de uitslagen van UFC 144.

Hoogtepunten
– Ben Henderson die zonder kleerscheuren uit een gevecht met Frankie Edgar komt en de nieuwe UFC lightweight kampioen is. Bizar harde upkick en een aantal coole Taekwondo technieken.

– Anthony Pettis die Joe Lauzon verslaat via KO. Wauw! Henderson vs. Pettis II lijkt me een vette partij.

Mark Hunt schopt de kont van Cheick Kongo. Wie had dit aan zien komen? Het lijkt alsof Hunt een nieuwe boost heeft gekregen. Hij heeft zijn laatste drie partijen gewonnen en heeft nu een 8-7 MMA record. Erg indrukwekkend, want Hunt heeft geen gemakkelijke tegenstanders gehad. Wanderlei Silva, CroCop, Fedor, Barnett, Overeem, Mousasi… allemaal niet de minsten.

– Yoshihiro Akiyama die zijn dikke judo skills showt. Jammer dat hij verliest van Shields, want ik gunde hem die winst echt.

Main Card
Benson Henderson verslaat Frankie Edgar via unanimous decision
Ryan Bader verslaat Quinton Jackson via unanimous decision
Mark Hunt verslaat Cheick Kongo via first-round TKO
Jake Shields verslaat Yoshihiro Akiyama via unanimous decision
Tim Boetsch verslaat Yushin Okami via third-round TKO
Hatsu Hioki verslaat Bart Palaszewski via unanimous decision
Anthony Pettis verslaat Joe Lauzon via first-round KO

Undercard
Takanori Gomi verslaat Eiji Mitsuoka via second-round TKO
Vaughan Lee verslaat Norifumi Yamamoto via submission (armbar)
Riki Fukuda verslaat Steve Cantwell via unanimous decision
Chris Cariaso verslaat Takeya Mizugaki by unanimous decision
Issei Tamura verslaat Tiequan Zhang via second-round KO

Hoi Jake!

Laatste Rampage slam in MMA?

6 COMMENTS

  1. Akiyama was echt te passief met zijn strikes. Zijn judo skills waren uber masterlijk, zowel offensief als defensief. Maar slechts 1 a 2 takedowns scoren per ronde (3e ronde niks?) is gewoon niks in een MMA partij, in elk geval niet als je amper een combo eruit gooit. Heel jammer.

  2. Moest bijna een traantje wegpinken bij de opkomst met pride muziek van Rampage. Jammer dat hij niet gewonnen heeft, hij was toch ook ziek/geblesseerd?

    En Benson heeft terecht gewonnen, snap alle ophef niet. Edgar deed niks met zijn takedowns en de strikes van Benson hadden veel meer impact.

    Benson vs Pettis 2? Ik zeg ja!

  3. Geweldige worpen van Sexyama, en eindelijk zagen we hoe dominant Hioki’s ground game is! balen dat Okami ondanks zijn geweldige striking de eerste 2 rondes zich niet meer wist te verdedigen tegen een kamikaze aanval van Boetsch!
    Erg tof event!