UFC 143 resultaten en discussie

7
696

Wanneer je hoge verwachtingen hebt van een UFC evenement bestaat er de kans dat je teleurgesteld wordt. Gelukkig was dit bij UFC 143 niet het geval. Hoewel onze Nederlandse trots Michael Kuiper zijn partij tegen Rafael Natal niet wist te winnen, was er toch genoeg actie om enthousiast van te worden.

Michael Kuiper vs. Rafael Natal
Voor mij en veel MMA fans met mij was het gevecht tussen Kuiper en Natal het hoogtepunt van de avond. Hoewel Kuiper niet wist te winnen, heeft hij de UFC toch laten zien een erg goede vechter te zijn. Natal, die veel meer ervaring heeft op het hoogste niveau, scoorde veel takedowns maar wist in de eerste ronde niet veel klaar te spelen op de grond. Kuiper krabbelde na elke takedown weer omhoog en bestookte de Braziliaan met strikes. Je zag dat Natal moe werd, terwijl Kuiper juist groeide in het gevecht. Helaas tellen takedowns nou eenmaal erg zwaar en won de Braziliaan daarom de eerste ronde. In de tweede en derde ronde raakte beide vechters elkaar met flinke stoten en liet Kuiper zien over een sterke kin te beschikken. In de derde ronde sloeg hij Natal zelfs bijna KO, maar wist hij helaas de partij niet de beslissen. Natal scoorde daarop weer een takedown en de ronde eindigde met Kuiper op zijn rug.
Rafael Natal verslaat Michael Kuiper via unanimous decision

Nutshot galore
In een wedstrijd vol hoogte en dieptepunten vochten Alex Caceres en Edwin Figueroa drie rondes lang voor de overwinning. Helaas bleek in dit gevecht maar weer eens hoe gevaarlijk inside leg kicks zijn. Caceres raakte Figueroa tot twee keer toe vol in de cohones. Scheidsrechter Herb Dean besloot na de tweede keer “Bruce Leroy” te straffen met maar liefst twee punten aftrek en dit kostte de TUF 12 veteraan de partij. Was dit terecht of melkte Figueroa de situatie flink uit? Laat het even weten in de comments.
Edwin Figueroa verslaat Alex Caceres via split decision

Roy Nelson vs. Fabricio Werdum
Fabricio Werdum wordt na zijn submission overwinning op Fedor Emelianenko de beste BJJer in de UFC heavyweight divisie genoemd, maar mensen vergeten vaak dat Nelson ook een zwarte band BJJ heeft. In het begin van de eerste ronde pakte Werdum al vrij snel de rug van Nelson, maar wist niets uit te halen. “Big Country” stond namelijk supersnel weer op zijn benen. Daarna deed Werdum wat hij niet bij Alistair Overeem durfde te doen. Hij clinchte met Nelson en bestookte hem met keiharde knieën met veel bloed tot gevolg. De rest van het gevecht liep Nelson achter de feiten aan en de partij eindigde in de handen van de jury.
Fabricio Werdum verslaat Roy Nelson via unanimous decision

Nick Diaz vs. Carlos Condit
Het mainevent van de avond was een gevecht voor de UFC interim welterweight titel en 90% van de MMA community verwachtte dat Nick Diaz Carlos Condit zou verslaan en het daarna tegen Georges St. Pierre op zou nemen voor de echte titel. Toch liep dat even anders. Zoals vaker bij vechters uit de stal van Gregg Jackson had Carlos Condit een erg goed gameplan. Elke keer wanneer Diaz hem tegen de kooi wilde vastzetten en zijn befaamde “punches in bunches” techniek wilde toepassen, cirkelde Condit weg van Diaz en viel hij aan met harde lowkicks. Diaz raakte hier erg gefrustreerd door en begon van alles tegen condit te roepen in een poging Condit van slag te brengen. Gelukkig voor hem wist Condit zijn hoofd er bij te houden en dat maakte Diaz nog bozer. Pas in de laatste twee minuten van de vijfde ronde realiseerde Diaz zich dat hij deze partij misschien wel eens kon verliezen en bracht hij de partij naar de grond. Daar bleek al snel dat Diaz de betere BJJer is en Condit werd bijna gesubmit met Diaz op zijn rug. Het kwam allemaal te laat voor Diaz en in de laatste seconden van de fight krabbelde Condit zelfs nog uit de greep van Diaz. De jury was het er over eens.
Carlos Condit verslaat Nick Diaz via unanimous decision

Na afloop van de laatste partij liet Diaz ook nog even weten dat hij het verlies niet accepteerde en hij zei te stoppen met MMA. Noem het kinderachtig, noem het frustratie, maar het feit blijft dat Condit de hele wedstrijd wel achteruit heeft gelopen terwijl Diaz aanviel. Heeft Diaz een punt of moet hij niet zeiken? Discussie in de comments!

Undercard
Stephen Thompson defeated Dan Stittgen via KO (round kick) at 4:13 of round 1.
Rafael Natal defeated Michael Kuiper via unanimous decision (30–27, 30–27, 29–28).
Matt Riddle defeated Henry Martinez via split decision (28–29, 29–28, 29–28).
Matt Brown defeated Chris Cope via TKO (punches) at 1:19 of round 2.
Edwin Figueroa defeated Alex Caceres via split decision (28–27, 27–28, 28–27).
Dustion Poirier defeated Max Holloway via submission (mounted triangle armbar) at 3:23 of round 1.

Main card
Ed Herman defeated Clifford Starks via submission (rear-naked choke) at 1:43 of round 2.
Renan Barão defeated Scott Jorgensen via unanimous decision (30–27, 30–27, 30–27).
Josh Koscheck defeated Mike Pierce via split decision (28–29, 29–28, 29–28).
Fabricio Werdum defeated Roy Nelson via unanimous decision (30–27, 30–27, 30–27).
Carlos Condit defeated Nick Diaz via unanimous decision (48–47, 49–46, 49–46)

7 COMMENTS

 1. Ik zat er naast met al mn voorspellingen Nelson, Diaz en Michael verloren alle drie, dat is wel balen. De partij van Werdum was van de kant van Werdum wel spectaculair en je kon zien dat hij goed aan zn striking heeft gewerkt.

  Diaz Condit is dan zo’n partij waar geen van beide vechters echt overtuigend de over hand hadden en dan gaat het dus naar de jury. In dit geval besloten ze Condit de winst te geven. Ik weet niet of het terecht is of niet, maar ik denk wel dat Dana en Joe Silva een lastige opgave hebben Diaz nog tegen GSP te laten vechten. Die partij zou zeker veel PPV opleveren, maar dan GSP/Condit iig.

  Tja dan Michael natuurlijk. Er gingen een hoop dingen goed en een hoop dingen minder goed. Deze partij had zo maar de andere kant op kunnen gaan. Ik had verwacht dat er staand meer zou komen, daar heeft hij het wat mij betreft toch laten liggen. Op basis van deze partij verwacht ik wel een tweede partij voor hem in de UFC, welke hij dan zou moeten winnen. Hij heeft nu in ieder geval de octagon ervaring dus het nieuwe is er van af.

  • Ja precies! staand leek het of hij zich inhield, terwijl hij niet angstig was om stoten te ontvangen retourneerde hij ze niet naar zijn volle kunnen….zo lijkt het iig
   Wel een talent hoor!!!!! wel wat anders als stefan truve’s debuut in ‘the actagon’

 2. Vond Condit uiterst sterk optreden, super goed zijn game-plan uitgevoerd. Niets dan lof voor die kerel. Diaz was niks van wat we van hem gewend zijn, zelfs zijn trashtalk tijdens de fight was matig 🙂
  Natuurlijk is het jammer dat GSP-Diaz nu niet gaat gebeuren. Maar om GSP nu over zijn inner-demons te horen praten is ook niet iets om blij over te worden. Dus wat dat betreft is het wel mooi dat Condit won 🙂

  De fight van Kuiper had van mij ook wel gestopt mogen worden in de 3e ronde. Als Steve Mazigatti (of hoe je zijn naam ook schrijft) de fight had gestopt, had niemand daar moeilijk over gedaan, denk ik. Jammer… heel jammer…
  Zeker omdat iemand met een zwarte band Judo zich zo vaak laat neerhalen in de 1ste ronde, beetje opvallend.

 3. Vond het een vette card vooral werdum nelson.
  Wat betreft condit diaz vind ik het lastig. Ik gaf hem de eerste twee ronden, en de laatste door de takedown en pakken van de rug.
  Maar kan me goed voorstellen dat wanneer je een punten spel telt dat Condit hem meer punten heeft.

  Kan als groot Diaz liefhebber ook niet echt wakker liggen van deze verloren partij. Condit had een goed gameplan en Diaz is er uit gecoached. Hoop alleen wel dat we dit niet te lang zien en we de oude Condit terug krijgen. Anders krijgen we een punten toucheer spelletje als WTF Taekwondo.

 4. Leuke gevechten, Kuiper zal nog wel zijn momenten kennen in de UFC, veelbelovend begin! En 1e gevecht in de UFC is vaak het moeilijkste.
  -Werdum vs Nelson: Gevecht liep zoals ik het verwacht had, Werdum heeft bewezen dat zijn kwaliteiten de laatste jaren toch enorm gegroeid zijn. Maar wat een strijder is Big Country toch. Heb echt niets dan respect voor die man!
  -Condit vs Diaz: nja.. slim gespeeld van Condit en ook verdiende winnaar (op punten). Mooi om naar te kijken was het niet. Het is natuurlijk ook een kunst om Diaz 5 ronden te ontwijken, maar als Condit zelf wat meer voor een KO had gezocht zouden we een echte oorlog gezien hebben (Maar dan was Diaz wel gewonnen). Slim gespeeld van Condit, maar mij heeft hij niet gewonnen als fan.