UFC 141 Results

18
942

Na met geknepen billetjes gezeten te hebben bij de live-stream, was ik toch super blij met de resultaten. Zowel Alistair als Nate Diaz hebben gewonnen.

Alistair Overeem vs Brock Lesnar
Alles in deze wedstrijd zou afhangen van de eerste paar minuten in mijn ogen. Hoe langer de wedstrijd zou duren des te meer het in het voordeel van de worstelaar zou komen. Maar de eerste minuten van deze wedstrijd liepen perfect voor Alistair. Brock Lesnar bleef voor hem staan en hij heeft niet meer dan een halve takedown geprobeerd. Toen Alistair de Thai-clinch vond kwamen de knieen en het was na iets meer dan 2 minuten gedaan voor Lesnar. Gefeliciteerd Alistair!!!

Nathan Diaz vs Donald Cerone
Dit gevecht zou garant staan voor een hoop vuurwerk, zeker met de verhitte uitwisselingen op de weigh ins en een paar maanden daarvoor. Ronde 1 verliep perfect volgens Diaz zijn plan, met zijn lange stoten (zoals ook Nick Diaz ze maakt), putte hij Cerone uit. Dit zorgde er voor dat Cerone eigenlijk nooit helemaal in de wedstrijd kwam. Het enige wat Cerone in kon brengen waren de lowkicks, maar hier ging hij niet lang genoeg mee door om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch vond ik het een tegenvallende wedstrijd, van het beloofde vuurwerk was weinig te zien en het bleef bij het strak volgen van een gameplan van Diaz. De UFC was het hier niet mee eens en heeft deze wedstrijd gekroond tot Fight of the Night, wat misschien meer zegt over de andere wedstrijden.

Opmerkelijk moment
In de prelims die te volgen waren op Facebook, maakte Dong Hyun Kim aan het eind van de tweede ronde, een “Steven Segal” front kick die landde. Hij kon het helaas net niet afmaken voor het eind van de ronde, waardoor Pierson weer kon herstellen en de wedstrijd uitvechten.

Main Card
Alistair Overeem defeated Brock Lesnar via first-round TKO
Nate Diaz def. Donald Cerrone via unanimous decision
Johny Hendricks def. Jon Fitch via first-round KO
Alexander Gustafsson def. Vladimir Matyushenko via first-round TKO
Jimy Hettes def. Nam Phan via unanimous decision

Undercard
Ross Pearson def. Junior Assuncao via unanimous decision
Danny Castillo def. Anthony Njokuani via split decision
Dong Hyun Kim def. Sean Pierson via unanimous decision
Jacob Volkmann def. Efrain Escudero via unanimous decision
Diego Nunes def. Manvel Gamburyan via unanimous decision
Riddle vs. Ramos fight is off because Riddle was ill.

18 COMMENTS

 1. TKO via een liverkick. Veel overtuigender had Alistair niet kunnen winnen! Die geknepen billen zijn trouwens erg herkenbaar :p Ik was waarschijnlijk zenuwachtiger dan The Reem himself.

  Diaz vs. Cerrone was ook nice. Erg cool dat ze na afloop van deze bizar harde partij zo vriendschappelijk met elkaar omgaan. Dan realiseer je je ineens weer dat die pre-fight antics meestal toneelstukjes zijn om je het verhaal in te trekken. Het heeft bij mij in ieder geval gewerkt.

 2. man, wat was ik gelukkig. Eerste keer pay per view en ik was zo voor nate en had zo verwacht dat hij slaag zou krijgen. Wat een vet vet vette partij, de tering. Toch jammer dat een gast als cerrone moet verliezen maar goed.

  En natuurlijk een showcase van Nederlands kickboksen, toch was de co-mainevent de partij waar ik naar uitkeek

 3. Holy shit, Brian, ik lees net je commentaar en ik snap het niet helemaal. Wat voor een vuurwerk verwacht je dan. Als je een dergelijke boksclinic ziet en een perfect uitgevoerd gameplan dan ga je toch helemaal uit je plaat? Al die strikes die raak waren, super mooie combinaties. Damn gast, ik vond het vuurwerk en het was nog een upset ook.

 4. Mannnn, dat was weer even genieten. Hendricks, wow! Wat een knock-out.

  Diaz heeft me echt verrast. Of viel Cowboy tegen? In ieder geval zijn stoten kwamen echt alleen maar door! Petje (of Cowboy hoed) af voor hem.

  En Overeem… hoppa! Heeft Brock even terug de bergen in gestuurd. Ik denk toch echt dat Santos het hierna gaat afleggen!

  Enuh… iedereen alvast een goed nieuwjaar. Mijn oudjaar is met ufc 141 weer goed afgesloten πŸ™‚

 5. Wat was ik zenuwachtig voor Overeem, maar dat was totaal niet nodig. πŸ™‚ Hij maakte hem af! ;P Diaz was ook oppermachtig. Jmmr voor Cowboy. Die rednecks die voor Lesnar waren zaten gisterenavond allemaal wel met open mond te kijken. Heerlijk.

 6. zieke fights! prachtige knockouts van gustafson en hendricks en Lesnar leek wel een amateur vergeleken met overeem.. hij had helemaal niks in te brengen. Diaz vs Ceronne absoluut fight of the night Nate heeft een hele mooie stijl om te zien !

 7. Ik denk dat alistair gewoon goed was EN brock gewoon niet genoeg tijd heeft gehad om zich echt voor te bereiden op een striker als Alistair. Een Lesnar in topconditie zou niet zo makkelijk zijn.

  Maar JSD heeft een hele goede conditie, snoeiharde vuisten en is veel sneller dan Alistair en Lesnar sΓ‘men. Dus die partij zal vele malen moeilijker worden. Ook zou ik Cain wel tegen Alistair zien. Ik denk dat die ook aan elkaar gewaagd zijn.

  Diaz was ook erg goed en Hendriks was toch een verassing vond ik. 12 sec Bam!

 8. maar serieus kijkt iedereen voor de eerste keer??? nate diaz verrassing??? c’mon men ….of was ik de enige hier die zei dat diaz ging winnen…

  @martijn…dude overeem was gewoon goed…en brock had trainen wat ie wil en een conditie kunnen hebben wat ie wil..maar die 2 knietjes waren eigenlijk al genoeg…daarna was het wachten tot de finish..!!!

  DIAZ BROTHERS ON TOP..!