UFC 139: Resultaten en discussie

7
490

Onder de noemer beter laat dan nooit hier de UFC 139 uitslagen en DAMN! wat was dat een cool evenement. Twee fight of the night bonussen waarvan er één misschien wel fight of the century mag krijgen.

Dan Henderson vs. Mauricio Rua
Dit gevecht past in het rijtje Stephan Bonnar vs. Forrest Griffin en Chuck Lidell vs. Randy Couture. Wat een battle! Vijf rondes gaan de heren los en niet zo’n beetje ook. Hoog tempo, veel powershots en gebroken handen en oogkassen. De eerste drie rondes waren voor Henderson, hoewel Shogun ook een aantal kansen kreeg om het gevecht te beëindigen. De vierde en vijfde ronde waren juist overduidelijk voor Rua. Hendo werd flink gestraft voor het hoge tempo waarin hij de eerste drie rondes vocht. Toch had hij genoeg gedaan om de jury te overtuigen. Om Dana White nog even te quoten: “Deze mannen hebben hun rust verdiend.” Fight of the night!
Dan Henderson verslaat Mauricio Rua via unanimous decicion

Wanderlei Silva vs. Cung Le
Eigenlijk kan het niet. Er kan er altijd maar één de beste zijn. Toch deelde Dana White twee fight of the night bonussen uit. Silva vs. Le verdiende die bonus dik. Wanderlei verloor zes van zijn laatste acht partijen en vocht letterlijk voor zijn baan. Cung Le vocht ook voor zijn baan, maar dan om andere redenen. “The Human Highlight Reel” maakte zijn UFC debuut na 7-1 in Strikeforce te gaan. Dat de UFC een stapje omhoog is werd vanavond wel duidelijk. Hoewel de eerste ronde volledig voor Le was, lukte het hem in de tweede niet om “The axe murderer” van hem af te houden. Het is flauw om te zeggen, maar even was de oude Wanderlei terug in de octagon. Vooral zijn knieën waren dodelijk. De wedstrijd werd vrij vlot gestaakt en daar was veel kritiek op. UFC commentator Joe Rogan was er duidelijk boos om. Toch was de beslissing niet heel erg raar als je de volgende foto ziet. De neus van Le zat namelijk niet meer op de plek waar normaal een neus hoort te zitten. Klik hier op eigen risico.
Wanderlei Silva verslaat Cung Le via KO in de tweede ronde

Waren dit de enige coole gevechten van de avond? Hell no! Zowel de main card als de preliminary card zaten vol met vuurwerk. Urijah Faber was briljant, Ryan Bader is terug, Danny Castillo was ging Rampage stijl op Bailey en waarschijnlijk gaan we in de toekomst nog erg veel horen van Matt Serra’s leerling Seth Baczynski.

Main Card
Dan Henderson verslaat Shogun Rua via unanimous decision
Wanderlei Silva verslaat Cung Le via KO in de tweede ronde
Urijah Faber verslaat Brian Bowles via submission (guillotine)
Martin Kampmann verslaat Rick Story via split decision
Stephan Bonnar verslaat Kyle Kingsbury via unanimous decision

Preliminary card
Ryan Bader verslaat Jason Brilz via KO in de eerste ronde
Michael McDonald verslaat Alex Soto by first-round TKO
Chris Weidman verslaat Tom Lawlor via technical sub (D’arce choke) in de eerste ronde
Gleison Tibau verslaat Rafael dos Anjos via split decision
Miguel Torres verslaat Nick Pace via unanimous decision
Seth Baczynski verslaat Matt Brown via submission (guillotine choke)
Danny Castillo verslaat Shamar Bailey via TKO in de eerste ronde

7 COMMENTS