UFC 138: Leben vs. Munoz in Birmingham

13
612

De UFC komt weer eens richting Europa, om precies te zijn in de LG Arena in Birmingham. Het zal voor de tweede keer zijn dat de UFC in ‘The Second City’ een event organiseert nadat UFC 89 ook in Birmingham was. Daarnaast zal het ook het eerste UFC event zijn van 2011 in Engeland. De eerste gevechten zijn ook al bekend, en dat zijn niet de minste.

De eerste die het meeste in het oog springt, en misschien wel gevolgen zal hebben voor Anderson Silva’s middengewicht titel, is Chris leben versus Mark Munoz. Dit zal de eerste main-event zijn waar geen kampioenschap op het spel staat, maar die wel vijf rondes zal duren. ‘The Crippler’ komt van een snelle en indrukwekkende knock-out van zijn held Wanderlei Silva, terwijl ‘The Filipino Wrecking Machine’ een heel spannend gevecht achter de rug heeft tegen Demian Maia. Leben zelf zal waarschijnlijk wat goed willen maken van de laatste keer dat hij in Birmingham vocht. In de main-event van UFC 89 vocht hij tegen de lokale favoriet Michael Bisping die hij verloor via een unaminous decision. Later werd er ook nog Stanozolol aangetroffen in het bloed van Leben. Hierdoor kreeg hij een schorsing van negen maanden aan zijn broek hangen.

Naast de kraker zal de Engelse bantamgewicht Brad Pickett ook zijn opwachting maken. ‘One Punch’ neemt het op tegen Renan ‘Barão’ do Nascimento Mota Pegado, een Braziliaan met een hele lange naam die daarnaast in zijn laatste 28 gevechten een indrukwekkend record heeft opgebouwd van 27 winspartijen en 1 No-Contest. Naast deze bantamgewichten verwelkomt Thiago Alves de Zweed Papy Abedi in de UFC. UFC 138: Leben vs. Munoz zal plaatsvinden op 5 november.

13 COMMENTS

  1. Peter ik heb je ook al op fb een bericht gestuurd..een maat en ik zijn al gaan kijken voor vluchten..wij willen vrijdag heen vliegen en zondag terug..

    Maar als jij erachter kan komen hoe we aan tickets komen en ze niet te duur zijn..zijn wij van de partij..

    En idd misschien vanuit mmaplanet een mooie groepskorting 😉