UFC 137 resultaten: Nick Diaz stuurt BJ Penn met pensioen

21
806

DAMN! Wat een avondje was dat, zeg. UFC 137: Nick Diaz vs. BJ Penn maakte alle verwachtingen waar. Zowel de undercard als de maincard zaten vol met vuurwerk. Dana White mag trots zijn op zijn vechters.

Nick Diaz vs. BJ Penn
De terugkeer van Nick Diaz naar de UFC was ongetwijfeld het hoogtepunt van UFC 137. Hoe graag we Penn hier op de redactie ook mogen, Diaz heeft gewoon iets speciaals. Over het algemeen is een grote bek een vervelende eigenschap, maar wanneer een vechter zijn woorden waarmaakt zal je dat toch moeten respecteren.

Vanaf de eerste seconde van dit gevecht is duidelijk dat de heren er zin in hebben. Penn komt sterk uit de startblokken en weet Diaz goed te raken. Hij scoort de takedown en komt via een scramble op de rug van Diaz terecht. Diaz weet dit goed te verdedigen, maar moet toch flink wat stoten incasseren. De eerste ronde wordt duidelijk door Penn gewonnen.

Wat er in de rust tegen Diaz gezegd wordt door zijn hoek is niet helemaal duidelijk, maar wanneer de tweede ronde start is er duidelijk iets veranderd. Diaz geeft Penn geen enkele ruimte meer. Sterke stootcombinaties vliegen Penn om de oren en Diaz laat geen spaan van hem heel. Hetzelfde gebeurt in de derde ronde en als de bel gaat is het voor iedereen duidelijk wie deze partij gewonnen heeft.
Nick Diaz verslaat BJ Penn via unanimous decicion.

Nadat de uitslag bekend is geworden gebeurt er echter iets aparts. Zoals gebruikelijk interviewt Joe Rogan eerst de winnaar van het main event en zoals dat altijd gaat met ‘The Skrap Pack’ gebeurt dat nogal chaotisch. Maar wanneer Rogan Penn wil interviewen is het duidelijk dat Penn er niet zoveel zin in heeft. In een paar woorden zegt Penn dat hij er klaar mee is. Hij kapt met vechten. Hij wil zijn dochters niet op deze manier onder ogen komen.

Zou Penn echt kappen? Het klopt dat dit een heftig verlies is, maar met 32 jaar zit de Hawaiiaan nog steeds in de bloei van zijn carrière. Misschien zegt hij dit vanuit zijn emotie en komt hij hier later op terug. Wat denken jullie?

Main card
Nick Diaz verslaat BJ Penn via unanimous decision
Cheick Kongo verslaat Matt Mitrione via unanimous decision
Roy Nelson verslaat Mirko Cro Cop via third-round TKO
Scott Jorgensen verslaat Jeff Curran via unanimous decision
Hatsu Hioki verslaat George Roop via split decision

Preliminary card
Donald Cerrone verslaat Dennis Siver via submission (rear-naked choke)
Bart Palaszewski verslaat Tyson Griffin via first-round KO
Brandon Vera verslaat Eliot Marshall via unanimous decision
Ramsey Nijem verslaat Danny Downes via unanimous decision
Francis Carmont verslaat Chris Camozzi via unanimous decision
Clifford Starks verslaat Dustin Jacoby via unanimous decision

21 COMMENTS

 1. Zeer vet event! Jammer dat nu alleen Penn vs Diaz belicht worden, er waren zoveel dingen op te noemen:

  – Vera die op decision wint, maar wel in de 3e ronde zijn arm breekt in een armbar!
  – Zeer nette high kick van Cerone, bijzonder goed getimed!
  – Cro Cop die ineens lijkt op te geven tijdens de fight. Was redelijk vreemd dat hij zomaar naar de grond ging. Nietwaar?
  – Mitrione, persoonlijke favoriet van me, die alsmaar blijft lachen. Geweldige fighter! 😀

 2. Ik vond de zwaargewichten toch wel de tegenvallers van de avond.
  Verrassend dat Siver zo snel verloor. Maar wel indrukwekkend van Cerrone, zeker na zijn vorige win…. en Diaz vs. Penn was echt wel vet. Gaaf dat Penn de derde ronde weer wat gas bij kon geven…

  • ben wel echt benieuwd wat hij gaat doen als hij weer tegen ben henderson moet. Dan moet hij echt wat aan zijn worstelen doen. Want tis wel duidelijk dat je niet moet inzetten op “als ik een takedown krijg submit ik hem wel”. Maar wat een enge gast.

 3. zo’n goeie vechter vind ik nick diaz niet eens, hij brawlt heel veel, het liefst heeft ie zn tegenstander tegen de kooi en dan wilde slagen maken richting het lichaam en hoofd, denk dat GSP daarin niet meegaat

  • Dude wilde slagen, hij is de meest technische bokser die ik uit die divisie (en ik denk ook wel in de top drie van andere divisies) die ik heb gezien. Je moet hem zien sparren met prof boksers.

   Ik weet niet eens waar ik moet beginnen met hier tegenin gaan, maar neem het btw niet van mij ga ff googelen wat er over hem gezegd wordt door mensen met wat autoriteit. Hij heeft mad BJJ zag hoe rustig hij onder vocht toen BJ Penn zijn rug had (black belt overigens), je weet echt niet wat je zegt.

 4. Sorry hoor jeroen.. Maar dan snap je niet wat nick doet.. Dat zijn niet zomaar wilde slagen.. Diaz is 1 van de beste boksers die er in de mma wereld rond loopt..weet je wat het is hij geeft je geen space..het is een jager hij blijft komen en komen..en gsp zal hier ook last van gaan krijgen..

 5. btw vind ik dat hij nooit echt tegen vechters heeft gevochten die op zijn niveau zaten, ja vroeger wel toen ie in de UFC zat, toen had ie van ze verloren, maar laten we eerlijk zijn dat BJ penn eiglijk op zn retour zit, en hij heeft Matt hughes wel geKO’T, maar die was op zijn weer op zn retour, ik denk gewoon dat hij vet verliest van een GSP of Condit. maar op zich wel een attractieve vechter om te zien in de kooi en wat een pitbull is het naast de kooi hahahah