UFC 136 resultaten en discussie

8
513

UFC 136: Edgar vs. Maynard III vond vannacht plaats in Houston, Texas. Hoewel dit evenement in het teken staat van de derde partij tussen Frankie Edgar en Gray Maynard, wordt er ook door Kenny Florian en Jose Aldo voor een titel gevochten. Veel grote namen, hopelijk ook veel dikke gevechten!

Frankie Edgar vs. Gray Maynard
Hoewel Frankie Edgar voor aanvang van dit gevecht de UFC lightweight kampioen is, claimt Gray Maynard ook een stukje van de titel. De vorige keer dat de heren vochten eindigde de partij namelijk onbeslist. Er heerst voor de eerste bel een intens sfeertje in de octagon. Wat zal er gaan gebeuren?

Al vrij snel in de eerste ronde loopt Edgar op een aantal stoten en het lijkt er op dat deze partij niet lang zal gaan duren. Toch lukt het Edgar om zichzelf te vinden en door te gaan met de partij. Hij staat wel duidelijk achter op de uitdager. Tijdens de tweede ronde zie je Edgar opknappen en hij gaat weer terug naar de snelle stootcombinaties. Instappen, snel twee keer stoten en weer wegwezen. Zowel de tweede als de derde ronde gaan naar Edgar.

In de vierde ronde ziet Edgar er relatief fris uit, maar Maynard oogt echt vermoeid. Hij probeert geen takedowns te maken en Edgar scoort maar punten. Dan, na vier minuten in de vierde ronde gaat Edgar voor de takedown en terwijl Maynard hem verdedigt, raakt Edgar hem met een venijnige uppercut. Maynard zakt half door zijn knieën en Edgar twijfelt geen moment. Hij duikt er bovenop en beëindigt het gevecht.
Frankie Edgar verslaat Gray Maynard via TKO in de vierde ronde

Chael Sonnen vs. Brian Stann
Een ander gevecht dat vuurwerk belooft te worden is de partij tussen Sonnen en Stann. Sonnen is de worstelaar die zijn tegenstanders frustreert met snelle takedowns, positiewisselingen en harde ground and pound, terwijl Stann juist staand zijn mannetje staat. Zo versloeg hij onder andere Chris Leben en Jorge Santiago via KO. Een spannende match up waarbij de meeste mensen zullen hopen dat Stann met de winst naar huis gaat. Dat is ook zeker te horen tijdens de opkomst van de vechters. Sonnen ziet er zelfs een beetje aangeslagen uit, na alle BOOO’S die hij om zijn oren krijgt.

Toch is het vanaf de eerste minuut duidelijk waar deze partij heen gaat. Sonnen stormt gelijk op Stann af om hem tegen de kooi te drukken en geeft hem geen enkele kans om in de partij te komen. Takedown naar sidecontrol, naar de rug, naar de mount, even naar de guard en dan snel weer naar sidecontrol. Alles lukt. Sonnen is de baas en Stann heeft niets in te brengen. Het is dan ook geen verbazing wanneer Sonnen halverwege de tweede ronde een perfecte arm triangle choke uitvoert en Stann dwing te tappen.
Chael Sonnen verslaat Brian Stann via submission (arm triangle) in de tweede ronde

De overige uitslagen:

Main Card
Frankie Edgar verslaat Gray Maynard via TKO in de vierde ronde
Jose Aldo verslaat Kenny Florian via unanimous decision
Chael Sonnen verslaat Brian Stann via submission (arm triangle)
Nam Phan verslaat Leonard Garcia via unanimous decision
Joe Lauzon verslaat Melvin Guillard via submission (rear-naked choke)

Undercard
Demian Maia verslaat Jorge Santiago via unanimous decision
Anthony Pettis verslaat Jeremy Stephens via split decision
Stipe Miocic verslaat Joey Beltran via unanimous decision
Darren Elkins verslaat Tiequan Zhang via unanimous decision
Aaron Simpson verslaat Eric Schafer via unanimous decision
Mike Massenzio verslaat Steve Cantwell via unanimous decision

8 COMMENTS

  1. Man wat een card! grote tegenvaller was Guillard die zo opgepompt opkwam en na een minuut weer kon vertrekken, die jongen moet echt tactischer gaan vechten.
    Highlight blijf in mijn ogen Garcia – Phan, beide heren gaven alles en bleven respectvol!

  2. Woah, nog niemand die het “interview” met Sonnen aangehaald heeft? Ik kan niet wachten de komende maanden alle berichten hierover te lezen 🙂

    Lauzon _O_ wat een held 🙂 Geniaal hoe hij Guillard pakte, altijd fijn om zo’n arrogant ventje te zien verliezen 😀

  3. hoogtepunt was toch by far de main-event!! ALWEER domineerde maynard de eerste ronde, maar frankie komt weer terug en wint op TKO!! Hoeveel wedstrijde heeft ie op (T)KO gewonnen 3? maximaal 4 ofzo en dan pakt ie maynard wowww 😀 verder heele vette event chael sonnen zeer indrukwekkend, kan niet wachte op de rematch. het eerste wat ie zegt is ook echt ” anderson silva, you absolutely suck”’ haha kging stuk 😛