UFC 135: Jones vs. Jackson resultaten en discussie

8
881

Vannacht vond UFC 135: Jones vs. Jackson plaats in Denver, Colorado. Een kaart met eigenlijk twee main events. Jon Jones vs. Rampage Jackson was natuurlijk een belangrijke partij, maar Matt Hughes vs. Josh Kosheck mocht er ook wezen.

Jon Jones vs. Rampage Jackson
Voorafgaand aan dit gevecht was er veel spanning tussen “Bones” en Rampage. De ruzie tussen de twee werd zo breed uitgemeten dat het op een gegeven moment vermoeiend werd om naar te kijken. Jones zou een spion in het team van Jackson hebben geplaatst en Jackson had niet genoeg respect voor de kampioen. Gelukkig gingen ze vannacht eindelijk op de vuist. Hopelijk laten ze het gekibbel nu achter zich.

Al vrij snel in de eerste ronde is het duidelijk dat Jon Jones een betere avond heeft dan Rampage. Hij gebruikt zijn lengte goed en houdt Jackson op afstand met sidekicks naar zijn bovenbenen. Via harde jabs en venijnige trappen trekt hij de ronde naar zich toe. In de rust zegt zijn trainer Gregg Jackson op rustige toon dat dit precies de bedoeling is.

Precies het tegenoversgestelde gebeurt in de blauwe hoek. Twee coaches praten op Rampage in, terwijl een derde buiten de kooi keihard schreeuwt dat Rampage zijn distance moet vinden in de slagenwisselingen. Is dat hoe je een vechter weer op het juiste pad brengt?

De tweede en derde ronde gaan net zoals de eerste. Jones valt aan en het lukt Jackson niet om enige schade te doen. In de laatste seconde van de derde ronde schiet Jones nog even voor een takedown en gooit rampage op de grond nadat de bel is gegaan. Een pesterijtje om zijn dominantie over Jackson te bewijzen. Klopte de beschuldigingen van Jackson dan toch? Is Jones echt zo’n arrogant mannetje?

Aan het begin van de vierde ronde is het duidelijk dat Jackson moe begint te worden van de afstraffing die hij krijgt en het is dan ook niet moeilijk voor Jones om het gevecht naar de grond te brengen. Hij pakt Jackson’s rug en maakt het gevecht af via een Rear Naked Choke.
Jon Jones verslaat Rampage Jackson via submission in de vierde ronde

Knappe prestatie van Jones? Dat zeker! Leuk om naar te kijken? Laat maar weten in de comments.

Josh Kosheck vs. Matt Hughes
Op de MMAplanet redactie hebben we flink gediscussieerd over deze partij. Heeft Hughes het in zich om Kosheck te verslaan? De meningen waren verdeeld. Wel stond het buiten kijf dat we allemaal hoopten dat Hughes zou winnen, want kom op…. wie is er nou voor Kosheck?

De eerste ronde begint goed voor Hughes. Met zijn linker jab raakt hij precies de plekjes die George St. Pierre bijna een jaar geleden zo zwaar beschadigde. Kosheck vindt dit niet leuk, maar het duurt even voor hij een antwoord heeft. De commentators gaan in ieder geval uit hun dak: “Matt Hughes the wrestler!! How far we have come.” Toch duurt het niet lang tot Kosheck zich herstelt. Aan het eind van de eerste ronde raakt hij Hughes een paar keer met rechter hoeken en uppercuts. Hughes blijkt hier slecht tegen te kunnen en met nog 20 seconden op de klok gaat hij naar de grond. Kosheck ziet zijn kans en springt er bovenop. Als de bel gaat, staat Kosheck op, maar Hughes blijft liggen.
Josh Kosheck verslaat Matt Hughes via KO in de eerste ronde

De andere partijen van de maincard mogen er ook wezen. Mark Hunt verslaat Ben Rothwell na drie indrukwekkende rondes via decision en Nate Diaz maakt gehakt van “The Fireball Kid”.

Main Card
Jon Jones verslaat Quinton Jackson via submission (rear-naked choke)
Josh Koscheck verslaat Matt Hughes via KO in de eerste ronde
Mark Hunt verslaat Ben Rothwell via unanimous decision
Travis Browne verslaat Rob Broughton via unanimous decision
Nate Diaz verslaat Takanori Gomi via submission (armbar)

Undercard
Tony Ferguson verslaat Aaron Riley via TKO (doctor’s stoppage) in de eerste ronde
Tim Boetsch verslaat Nick Ring via unanimous decision
Junior Assuncao verslaat Eddie Yagin via unanimous decision
Takeya Mizugaki verslaat Cole Escovedo via TKO (punches)
James Te Huna verslaat Ricardo Romero via KO (punches)

8 COMMENTS

 1. Jon Jones kilde Rampage. Hij was zo superior. Rampage faalde opzichtig zeg wat een gameplan was dat. Boksen als je 11inch reach disadvantage hebt. Zijn legkicks waren krachtig en daar had hij van gebruik moeten maken. Van Rampage kant gezien zwaar tegenvallend.

  Ow en Kosheck maakte het ook mooi af.

 2. Ik vond het maar zwak (main card). Takanori Gomi bracht er niks van terecht. Handjes naar beneden en maar incaseren.
  Rob Broughton het zelfde, niks techniek en heeft ook niks gebracht en zijn tegenstander Travis Browne trok ook op niet veel hij had wel een beetje meer techniek (low kicks tackles) maar alle 2 wat op mekaar kloppen met wilde onverzorgde stoten.
  Ben Rothwell was bang van Mark Hunt en vocht met zijn hoofd naar achter. En Mark Hunt was goed,hij heeft een paar takles verijdeld en domineerde zelfs op de grond hij probeerde zelfs een armbar. Alleen op het einde was het niet om aan te zien ze waren zovermoeidheid dat ze zelfs (bijna) omvielen (Denver 1600m?). Josh Koscheck en Hughes was maar een MMA boksmatch. Main event Jones was goed, Rampage kon er niets van terechtbrengen ik had wel wat meer verwacht van hem. Hij moest de meerdere herkennen in jones en heeft dat op het eide ook toegegeven. UFC 135 viel wel wat tegen niet veel emoties gehad.

 3. Precies wat MTCOL zei, in geen één partij werd het echt heel spannend, erg tegenvallende prestaties van Gomi en Jackson, verder deed Jones gewoon wat hij altijd doet, domineren en de tegenstander duidelijk maken dat winnen er niet meer in zit. al met een leuke maar niet erg bijzonde event (vooral na al het vuurwerk in rio).

  verder vraag ik me af wie eigenlijk Jon Jones wat weerstand kan bieden, grote namen als Rua en Jackson werden behandeld als bokszakken, en eerlijk gezegd zie ik Rashad Evan ook niet winnen van Jones.
  Ik denk persoonlijk dat Machida de meeste kans maakt (deze heeft een zeer technische en afstandelijk stijl) tegen de onverslagen Jones.

 4. Voorlopig verslaat niemand jones. Denk dat hij toch wel de anderson silva van de halfzwaargewicht is. Verder een matig event. Een uitschieters maar vond de kaak van aaron riley wel bijzonder. Hij leek net een orc.

 5. Toch vond ik het uiteindelijk wel een vermakelijk event. Het was ook leuk om te zien dat Hughes sterk begon, maar dat helaas het omslagpunt ook snel weer kwam. Rampage werd inderdaad makkelijk opzij gezet en ik denk dat Rashad het zelfde te wachten staat. Jones is op zoveel punten sterk, maar hij moet denk ik wel uitkijken met zijn trucjes, hij lijkt daardoor slordiger te worden (en dat kan op den duur tegen hem werken). Maar 1 ding is zeker hij is wel een super vechter!

 6. bones jones gaat gewoon een gsp/anderson silva reeks neerzetten imo
  wie kan die man bedreigen?
  en de corner van rampage wat een amateurs!!
  tony ferguson was indrukwekkend! jammer dat er geen 2e ronde kwam
  en nate diaz vs gomi was wel erg eenzeidig