UFC 132 voorspellingen

8
632

In de nacht van 2 op 3 juli zullen de atleten van de UFC zich weer melden bij de deur van de kooi om vechtsport fans over de hele wereld te verblijden met knalpartijen. De line-up van UFC 132 staat vol met toppers en het kan dan ook bijna niet anders dan dat dit een hele vette avond wordt. Zoals bij elk UFC evenement geven we jullie onze voorspellingen. De kans dat jullie het hier niet mee eens zijn is natuurlijk vrij groot, dus laat vooral in de comments weten hoe jij over deze kaart denkt.

Dominick Cruz vs. Urijah Faber
Het belangrijkste gevecht van de avond gaat om de Bantamweight (61.2 kg) titel. “The Dominator” vs. “The California Kid”. Twee prettyboys die beiden niet vies zijn van een flink potje knallen. In het verleden hebben ze al eens tegenover elkaar gestaan in een hogere gewichtsklasse. Die partij werd toen gewonnen door Faber. Cruz ging toen verder als bantamweight en won vrijwel al zijn partijen via dominante decisions. Maar nu komt Faber dus naar de bantamweight gewichtsklasse om een gooi naar de titel te doen.

Cruz staat bekend om zijn uitstekende voetenwerk, terwijl Faber op de grond wat sterker is. De lichtere vechters winnen minder vaak via ko, maar maken dat goed door snelheid en explosiviteit. Deze partij wordt dus hoe dan ook een vette partij.

Wie gaat er dan winnen vraag je je af? Eigenlijk durf ik het bijna niet te zeggen, maar ik heb werkelijk geen idee. Beide vechters zijn afschuwelijk goed en willen onder geen enkele voorwaarde verliezen. Als ik dan toch iemand moet kiezen ga ik voor Faber. Hij is de completere vechter en zal op de grond voor de submission gaan.
Urijah Faber verslaat Dominick Cruz via submission (Read Naked Choke) in de 4e ronde

Wanderlei Silva vs. Chris Leben
Het kan bijna niet anders of dit gevecht sleept een bonus in de wacht. Fight of the Night of KO of the Night. Het maakt eigenlijk niet uit. Silva en Leben staan beide bekend als old skool sluggers die nooit saai zijn om te zien. Toch is er een belangrijk verschil tussen de twee. Waar Leben in 2010 drie keer in de kooi stond en in 2011 ook al een keer vocht, bleef Wanderlei een beetje achter. Hij vocht in de afgelopen drie jaar maar vier keer en verloor zelfs 2 partijen. Wanderlei mag dan een Pride held zijn, het is moeilijk voor te stellen dat hij Leben weet te verslaan.
Chris Leben verslaat Wanderlei Silva via KO in de tweede ronde

Tito Ortiz vs. Ryan Bader
Dat Tito Ortiz nog steeds onderdeel van de UFC is, mag een wonder heten. Zijn laatste winstpartij vocht hij in 2006 tegen Ken Shamrock, die toen al lang over zijn top heen was. Zijn tegenstander Ryan Bader daarentegen ging tot voor kort door het leven als onverslagen light-heavyweight en serieuze titel kandidaat. Alleen de super getalenteerde Jon Jones wist hem te stoppen en iedereen weet dat Jon Jones eigenlijk over superkrachten beschikt. Dat gevecht telt dus niet echt.

Dit gevecht zal dus niet het meest uitdagende gevecht van UFC 132 worden, maar toch gaat het leuk worden om naar te kijken. Iedereen die de MMA scene een beetje volgt weet namelijk dat Tito Ortiz een ongelofelijke sukkel is. Zo claimde hij bijvoorbeeld na zijn gevecht met Forrest Griffin dat hij verloren had omdat hij voor het gevecht per ongeluk zijn schedel gebroken had. Yeah right! Het gaat er in dit gevecht dan ook niet om wie er gaat winnen, maar om hoe Ryan Bader gaat winnen. Persoonlijk hoop ik op de KO in de eerste ronde.
Ryan Bader verslaat Tito Ortiz via KO in de eerste ronde

Carlos Condit vs. Dong Hyun Kim
Nog zo’n partij die de potentie heeft om Fight of de Night te worden. Carlos Condit won zijn laatste twee partijen via indrukwekkende KO’s. Vooral die tegen Dan Hardy was super onverwacht en plaatste Condit in één klap een stuk hoger op de welterweight ladder. Ook Kim maakte in het verleden indruk. “The Stun Gun” beslist zijn partijen niet zo vaak voor de laatste bel, maar hij domineert zijn tegenstanders wel flink. Zo liet hij Nate Diaz (het jongere broertje van Nick) alle 8 hoeken van de octagon zien, terwijl van te voren werd gedacht dat Diaz de partij nog wel eens zou kunnen winnen. Zijn record (14-0) liegt er trouwens ook niet om.

Toch denk ik dat Condit deze partij gaat winnen. Hij heeft de KO in zijn vingers en weet vaak een gaatje te vinden.
Carlos Condit verslaat Dong Hyun Kim via KO in de derde ronde

Dennis Siver vs. Matt Wiman
Dennis Siver is een persoonlijke favoriet hier bij MMAplanet. De korte Duitser met de briljante nickname “The Mule” verbaast elke keer weer met zijn ongelofelijke kracht. Zo was er niemand (behalve Siver zelf) die dacht dat hij van George Sotiropoulos kon winnen, maar hij deed het toch maar even. Zijn tegenstander Matt Wiman is niet iemand die je zomaar omver loopt, maar Wiman is niet van het zelfde niveau als Sotiropoulos. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat Siver deze partij pakt. En Europeanen in de UFC verdienen sowieso onze support. Go Duitsland!
Dennis Siver verslaat Matt Wiman via Unanimous Decision

Naar welk gevecht kijk jij het meest uit? Laat ons in de comments weten wie er volgens jou gaat winnen!

8 COMMENTS

 1. Eigenlijk ben ik het helemaal met je eens. De submission win van Faber gaat ongetwijfeld gebeuren… hoop ik!

  Verder kijk ik ook erg uit naar de prelims: Melvin Guillard vs. Shane Roller en George Sotiropoulos vs. Dos Anjos.

  Wat een kaart wordt dit!

 2. cruz tegen faber unamous decision voor cruz
  silva vs leben K.O 1e ronde voor silva
  ortiz vs bader tko 2e ronde bader [no way dat bader gaat verliezen] en hoe ze met deze match up komen is mij een raadsel
  condit vs kim K.O 1e ronde condit
  siver vs wiman unamous decision siver
  vette kaart!!!!

 3. Deze matches zijn moeilijk te voorspellen, maar ik ga het toch proberen:

  Cruz – Faber: Submission voor Faber 3e ronde
  Silva – Leber: Deze is erg lastig want Silva moet een comeback maken, ik hoop dat silva wint maar denk toch dat Leben gaat winnen door een KO 2e ronde.
  Ortiz – Bader: Interessante match want voor Ortiz is het erop of eronder, als ie verliest is het gedaan met zijn carriere die voor heel wat jaren behoorlijk dominant was. Bader gaat winnen unanimous decision.
  Condit – Kim: Kim is een behoorlijk taaie en gaat niet gauw ko denk ik, ik denk dat dit een unanimous decision wordt voor Condit.
  Siver – Wiman: Ik ga voor een technical ko voor Siver 1e ronde.

  Erg leuke fightcard dit keer, kijk er dan ook weer erg naar uit!!!

 4. Dit gevecht zal dus niet het meest uitdagende gevecht van UFC 132 worden, maar toch gaat het leuk worden om naar te kijken. Iedereen die de MMA scene een beetje volgt weet namelijk dat Tito Ortiz een ongelofelijke sukkel is.

  Het gaat er in dit gevecht dan ook niet om wie er gaat winnen, maar om hoe Ryan Bader gaat winnen.

  HAHAHA YEAH RIGHT…..NEXT TIME, CLOSE YOUR BIG MOUTH!. ORTIZ BY SUBMISSION!!!!