UFC 132 resulaten en discussie

15
640

WOAAAAH! Wat een cool evenement was UFC 132. Alle fights van de maincard waren spannend en de hype rondom deze kaart was volledig gerechtvaardigd. Upsets, vette KO’s, vliegende knieën…. eigenlijk alles wat een vechtsport liefhebber wil zien!

Dominick Cruz vs. Urijah Faber
Het mainevent van vannacht was het bantamweight titelgevecht tussen Cruz en Faber. Zoals bekend hebben de lichtere vechters geen echte KO’s in de vuisten, maar staan ze vaak wel garant voor gevechten op hoge snelheid met veel afwissling. Dit was precies het geval in dit gevecht. Cruz liet zoals altijd zijn sicke voetenwerk zien, terwijl Faber meer voor de submissions ging. Voor het gevoel gingen eigenlijk alle rondes gelijk op en op het laatst was er dan ook geen duidelijke winnaar aan te wijzen. Toch hield dat 1 jurylid niet tegen om Cruz de volle score te geven. Met 50-45, 49-46 en 48-47 won Cruz de partij.
Dominick Cruz verslaat Urijah Faber via unanimous decision

Chris Leben vs. Wanderlei Silva
Misschien wel het meest spraakmakende gevecht van de avond. Wanderlei Silva is een legende uit de tijd van Pride, waarin hij iedereen KO sloeg. Leben is eigenlijk een soort Wanderlei junior. Een slugger pur sang! Het kon dan ook niet anders of deze partij haalde de laatste bel niet. Toch was het resultaat nog steeds onverwacht. Vanaf de eerste bel rent Wanderlei naar voren en begint enorm om zich heen te zwaaien. Leben schrikt, maar herstelt zich snel. Hij gooit een linkerhoek die Wanderlei doet duizelen en Leben maakt het af met een paar keiharde uppercuts. Na 25 seconden gaan de lichtjes uit bij de Braziliaan.
Chris Leben verslaat Wanderlei Silva via KO in de eerste ronde

Dennis Siver vs. Matt Wiman
Vanaf het eerste moment gaat deze partij er hard op. Beide vechters willen knokken en gooien er mooie strikes uit. Wiman scoort takedowns en Siver staat elke keer weer snel op om harde stoten uit te delen. In de tweede ronde lukt het Wiman om Siver op zijn rug te krijgen en hij raakt Siver met een paar harde ellebogen die een grote snee maken in het voorhoofd van Siver. Vanaf dat moment verranderd de partij in een bloedbad, maar gelukkig hoeft het gevecht niet stilgelegd te worden.

Aan het begin van de derde ronde staan beide vechters gelijk. De winnaar van deze ronde wint de partij. Beide vechters gaan er vol in en beide scoren punten. Aan het eind van deze ronde is het erg moeilijk te zeggen die er gewonnen heeft. Toch is de jury het met elkaar eens. Ze scoren de partij alle drie 29-28 voor de winnaar.
Denis Siver verslaat Matt Wiman via unanimous decision

Tito Ortiz vs. Ryan Bader
Dat ik er regelmatig naast zit met mijn voorspelling is geen geheim, maar dit keer zat ik er wel bizar hard naast. In plaats van de voorspelde KO in de 1e ronde door Bader, eindigt dit gevecht in de 1e ronde met een guillotine submission voor Ortiz. Wie had gedacht dat “The Huntington Beach Bad Boy” na vijf jaar zonder winstpartij zo terug zou komen?

Lezer Carlo weet het poëtisch te verwoorden:

HAHAHA YEAH RIGHT…..NEXT TIME, CLOSE YOUR BIG MOUTH!. ORTIZ BY SUBMISSION!!!!

Ik zal dan ook verder mijn mond maar houden over dit gevecht. Respect voor Ortiz!
Tito Ortiz verslaat Ryan Bader via submission (guillotine choke) in de eerste ronde

Carlos Condit vs. Dong Hyun Kim
Nog zo’n partij die alle kanten op kan. De Koreaan Kim staat in de MMA wereld bekend als een dekentje. Hij werkt zijn tegenstanders naar de grond en gaat er dan op liggen. Dat is precies de zwakte van een striker/BJJer als Condit. Gelukkig komt het niet zo ver, want na wat aftast werk in de eerste twee minuten gooit Condit er een vliegende knie uit die precies op de kin van Kim landt. Kim zakt door zijn knieën en Condit springt bovenop hem om het af te maken.
Carlos Condit verslaat Dong Hyun Kim via TKO in de eerste ronde

Al met al een te gek evenement. In ieder geval een stuk leuker dan de bokspartij tussen Klitschko en Haye, die op RTL 7 uitgezonden werd. Als je nog niet genoeg MMA gehad hebt, kijk dan vooral ook even de partijen Melvin Guillard vs. Shane Roller en Rafael Dos Anjos vs. George Sotiropoulos.

De volledige resultaten:

Main Card
Dominick Cruz verslaat Urijah Faber via unanimous decision
Chris Leben verslaat Wanderlei Silva via KO in de eerste ronde
Dennis Siver verslaat Matt Wiman via unanimous decision
Tito Ortiz verslaat Ryan Bader via submission (guillotine)
Carlos Condit verslaat Dong Hyun Kim via TKO in de eerste ronde

Undercard
Melvin Guillard verslaat Shane Roller via KO in de eerste ronde
Rafael Dos Anjos verslaat George Sotiropoulos via KO in de eerste ronde
Brian Bowles verslaat Takeya Mizugaki via unanimous decision
Aaron Simpson verslaat Brad Tavares via unanimous decision
Anthony Njokuani verslaat Andre Winner via unanimous decision
Jeff Hougland verslaat Donny Walker via unanimous decision

15 COMMENTS

 1. beste event in tijden! Wat een upsets! Vooral van tito had ik verwacht dat hij heel de match zou proberen te desicion grinden, verder was het gevecht van guilard weer erg vet, die gast moet echt een top contender match krijgen.

 2. Orgineel zou Bader (als hij zou winnen van Ortiz) het op gaan nemen tegen Machida, maar dat zal dan wel niet doorgaan, en een Machida – Ortiz 2 lijkt me ook niet echt een interessante match up, ik vraag me sowieso af of Dana White, Ortiz nog een belangerijk gevecht geeft…aangezien die twee nog steeds ruzie hebben.

 3. Heerlijke kaart! Van het begin tot het eind genoten van alle gevechten. Ik schrok er serieus van toen Orzit Baber door z’n knieën liet gaan en daarna submitte… Wel het laatste wat ik verwacht had!

 4. Super event. Zoveel goeie ko’s zie je niet vaak op 1 avond. Hoogtepunten Ortiz natuurlijk, silva is zo dom om zijn verdediging te vergeten en de ko van conditwas ook te gek. Fight van siver was ook erg goed. En cruz heeft verdient gewonnen. Top avond! Helaas een maand wachten voor de volgende ufc. Op naar hendo vs fedor eerst!

 5. ik heb ervan genoten.

  Ik vond Cruz wel duidelijk aan de winnende hand in dit gevecht.
  ligt dat aan mij (doordat ik faber een gladjanus vindt?) of denken er meer mensen hetzelfde als mij.

  Groet’n frankyv

 6. Zooo wat heb ik genoten, in tijden niet zo’n goede kaart gezien. Die condit blijft ook maar doorgaan, denk dat hij dicht tegen een titelshot aanzit. Verder ben ik best geschrokken van Ortiz, ik dacht dat hij nooit meer kon winnen maargoed vond het best mooi om te zien hoe emotioneel hij daar stond na het gevecht. En Silva is denk ik ook verleden tijd. Cruz ook verdient gewonnen, ook een mooi gevecht. Al met al heb ik me zeeer goed vermaakt, echt een topnacht!