UFC 131 voorspellingen

6
554

Deze kaart is de natte droom van elke MMA fan. We krijgen van alles wat. Als main event krijgen we een heavyweight gevecht tussen Shane Carwin en Junior Dos Santos en als co-main event zien we de featherweights Kenny Florian en Diego Nunes samen in de ring. Een veel groter verschil kan er niet zijn. Zoals de vaste lezers misschien wel weten, ben ik een ster in het verkeerd voorspellen van uitslagen. Lees dus het onderstaande, draai het om en zet je geld in. Je wordt rijk!

Post je eigen voorspellingen in de comments!

Junior dos Santos vs. Shane Carwin
Toen het nieuws bekend werd dat de oorspronkelijke tegenstander van JDS, Brock Lesnar, uitviel wegens een darmziekte, was ik heel even teleurgesteld. Gelukkig duurde de teleurstelling niet lang, want Brock werd vervangen door Shane Carwin. Dat maakt dit gevecht minstens zo goed en misschien zelfs beter dan wat het al was.

In de afgelopen week heb je bijna dagelijks een nieuwe aflevering van Camp Carwin kunnen zien. Carwin is dunner, sneller en sterker dan dat hij was in zijn gevecht tegen Brock. Carwin’s specialiteit is zijn striking en als hij in de eerste ronde een harde stoot weet te raken, zie ik hem deze partij wel winnen via KO.

Junior Dos Santos is ook een erg goede striker. Technisch is hij een stuk beter dan Carwin. Hij heeft ook die 1 punch KO in zijn hand en hij heeft tegen Roy Nelson bewezen dat hij conditioneel ook goed mee kan komen. Wat er ook gebeurt, dit gevecht wordt vuurwerk.
JDS verslaat Shane Carwin via KO in de 2e ronde.

Kenny Florian vs. Diego Nunes
Van de zwaargewichten gaan we nu naar mannen die maar de helft wegen. Kenny Florian deed het aardig als lightweight, maar hij kon niet langs de decision grinder Gray Maynard komen. Daarom besloot hij een gewichtsklasse lager te gaan vechten in de hoop mensen tegen te komen die dichter bij zijn natuurlijke gewicht liggen. In Diego Nunes vindt hij gelijk een waardige tegenstander. De Braziliaans submission specialist heeft een paarse band in BJJ en wist zijn laatste drie gevechten via decision te winnen. Toch kan ik me niet voorstellen dat Florian, die een 2e graads zwarte band in BJJ heeft, onder de indruk zal zijn van Nunes.
Kenny Florian verslaat Diego Nunes via submission (Read Naked Choke) in de derde ronde.

Jon Olav Einemo vs. Dave Herman
En we zijn weer terug bij de zware jongens. Na vijf jaar lang blessures gehad te hebben, is Einemo weer terug. Deze Golden Glory vechter staat bekend als een bizar goede grappler en hij is de enige die ooit BJJ legende Roger Gracie heeft gesubmit. Hij zal vechten tegen de Amerikaan Dave Herman die de laatste tijd vooral in Japan gevochten heeft. Herman heeft een indrukwekkend record van 20-2, terwijl Einemo maar een 6-1 record heeft. Toch denk ik dat de Noorse reus deze partij gaat winnen. Gewoon omdat ik hem heel erg cool vind!
Jon Olav Einemo verslaat Dave Herman via submission (armbar) in de 1e ronde.

Demian Maia vs. Mark Muñoz
Maia is de submission specialist van de UFC middleweight divisie. Vooral in het begin van zijn UFC carrière won hij vrijwel al zijn gevechten op submission. Helaas is hij de laatste tijd meer gaan focussen op zijn worstel skills en dat leidde tot een aantal fights die naar de jury gingen. En als er iemand in de middleweight divisie is die goed kan worstelen, dan is dat Mark Munoz wel. “The Filipino Wrecking Machine” domineert zijn tegenstanders op de grond en tegen de kooi en als ze moe zijn slaat hij ze knock out. Een te gekke vechter om te zien en daarom moet hij dit gevecht wel winnen.
Mark Munoz verslaat Demian Maia via KO in de 2e ronde.

Donald Cerrone vs. Vagner Rocha
Nog een partij die sowieso cool gaat worden. Donald Cerrone heeft al drie keer de “fight of the night” bonus gekregen en dat is niet voor niets. Zijn explosieve vechtstijl is erg gevaarlijk voor iedereen die tegenover hem komt te staan. Daarom snap ik ook niet dat de UFC heeft besloten om de veel minder ervaren Rocha voor deze partij te boeken. Rocha maakt geen enkele kans en Cerrone kan deze partij bijna niet verliesen.
Donald Cerrone verslaat Vagner Rocha via submission (Read Naked Choke) in de 1e ronde.

De rest van de kaart:
Sam Stout vs. Yves Edwards
Jesse Bongfeldt vs. Chris Weidman
Krzysztof Soszynski vs. Mike Massenzio
Nick Ring vs. James Head
Dustin Poirier vs. Jason Young
Joey Beltran vs. Aaron Rosa
Michihiro Omigawa vs. Darren Elkins

Nog meer goed nieuws. De UFC gaat de preliminary gevechten uitzenden via hun eigen YouTube kanaal.

6 COMMENTS

 1. Ik snap niet dat iedereen denkt dat Munoz gaat verslaan… Het is niet dat dit voor de eerste keer is dat Maia tegen een goede worstelaar moet, niks nieuws…

  Shane Carwin verslaat Junior Dos Santos via KO in de 1e ronde.

  Kenny Florian verslaat Diego Nunes via submission (Read Naked Choke) in de derde ronde.

  Dave Herman verslaat Jon Olav Enemo via TKO in de 1e ronde.

  Demian Maia verslaat Mark Munoz via Submission in de 3e ronde. en wat the heck, met een gogoplata!

  Donald Cerrone verslaat Vagner Rocha via submission (Read Naked Choke) in de 1e ronde.

  • Als Munoz wint, denk ik dat het naar de judges gaat, ik denk zelf dat Maia gaat winnen met een triangle choke.

   ik zie Dave Herman J.O.E. niet verslaan, zeker niet 1ste ronde. ik zelf zeg draw, ja draw 😛

   oja en ik denk dat JDS Carwin KO slaat met een counterpunch, wanneer Carwin als een madman naar voren stoomt.

 2. Cigano unanimous Decision
  Florian Submission (RNC) 1st round
  Herman TKO 3rd round
  Maia Unanimous Decision
  Cerrone wat hij maar wil 1st round
  Stout split decision
  Weidman TKO
  Soszynski KO
  Ring Unanimous Decision
  Poirier unanimous Decision
  Beltran Unanimous Decision
  Omigawa submission (Armbar) 1st round

  Fight of the Night:
  Poirier vs Young

  KO of the Night:
  Soszynski

  Submission of the night:
  Florian