UFC 131 resultaten en discussie

9
501

De verwachting was dat UFC 131 een indrukwekkend evenement zou worden en gelukkig zijn de verwachtingen waar gemaakt. Brute knockouts, zwaar bevochten decisions en een over het algemeen een erg vette card. De beste vechters van de avond waren wat MMAplanet betreft Junior Dos Santos, Mark Munoz en Dave Herman.

Junior Dos Santos vs. Shane Carwin
In het begin van dit gevecht mag het duidelijk zijn dat Shane Carwin hard aan zijn cardio gewerkt heeft. Hoewel zijn vuisten nog gigantisch zijn, ziet zijn lichaam er een stuk atletischer uit. Helaas mag het niet baten, want met nog 1 minuut op de klok gaat Carwin naar de grond en lanceert JDS een flink aantal linker hoeken op het gelaat van Carwin.

Carwin overleeft deze barrage van klappen gelukkig wel, maar bij het ingaan van de tweede ronde mag duidelijk dat JDS aan de winnende hand is. De tweede ronde wordt gedomineerd door JDS en in de derde ronde gooit Junior er zelfs een paar takedowns uit. Het resultaat mag duidelijk zijn.
Junior Dos Santos verslaat Shane Carwin via unanimous decision

Kenny Florian vs. Diego Nunes
Kenny Florian is een bekend gezicht binnen de UFC. Hij begon zijn UFC carrière als middleweight en is in de loop der tijd afgezakt naar lagere gewichtsklasses. Vannacht maakte hij zijn debuut in de UFC featherweight klasse op 65 kg en volgens mij was dit een goede keus van Florian. De eerste ronde gaat naar Nunes, maar daarna is Florian de baas. Twee rondes lang scoort hij alle takedowns die hij wil en pas 1 seconde voor de laatste bel heeft Nunes een passend antwoord. Hij gooit vlak voor de laatste bel een wanhopige rechterhoek die Florian raakt en hem door zijn knieën laat zakken. Gelukkig gaat op dat moment de bel en wint Florian als nog de partij.
Kenny Florian verslaat Diego Nunes via unanimous decision

Mark Munoz vs. Demian Maia
Demian Maia is mogelijk de beste BJJ blackbelt in de UFC middleweight divisie, terwijl Mark Munoz bekend staat om zijn sterke worstel skills. De eerste ronde van dit gevecht is dan ook super onverwacht. Maia heeft duidelijk zijn Muay Thai getraind en laat Munoz alle 8 hoeken van de octagon zien. In de tweede ronde vindt Munoz een antwoord op de nieuwe skills van Maia. Hij smijt Maia op de grond en stompt hem een aantal keer geweldig hard op zijn bovenbeen. Vanaf dat moment is Munoz de baas in de kooi en wint de volgende twee rondes met gemak.
Mark Munoz verslaat Demian Maia via unanimous decision

Dave Herman vs Jon Olav Einemo
Dit was wat mij betreft het vetste gevecht van de avond. Zowel Jon Olav als Dave, zijn gekomen om te knokken. De zwaargewichten gooien allebei de één na de andere knie en raken elkaar flink hard. Het lukt Einemo niet om Herman naar de grond te krijgen en zijn grappling skills te showen, maar staand staat hij gelukkig ook zijn mannetje. In de tweede ronde raakt Einemo Herman hard op de kin met een knie en Herman is duidelijk aangeslagen. Toch lukt het Einemo niet om het gevecht te finishen en in plaats van KO te gaan, gooit Herman er zelf een knie uit die Einemo op zijn rug doet belanden. Einemo weet nog wel overeind te krabbelen, maar wordt al snel weer naar de grond gebracht en verliest op TKO.
Dave Herman verslaat Jon Olav Einemo via TKO

Donald Cerrone vs. Vagner Rocha
Donald Cerrone is een UFC veteraan en Rocha is een nieuwkomer die dit gevecht erg laat accepteerde. Een matchup die eigenlijk niet zou moeten plaatsvinden en de prestatie van Cerrone is niet echt indrukwekkend, dus ik vat dit gevecht even in één woord samen. Legkicks.
Donald Cerrone verslaat Vagner Rocha via unanimous decision

De volledige resultaten:

Maincard
Junior Dos Santos verslaat Shane Carwin via unanimous decision
Kenny Florian verslaat Diego Nunes via unanimous decision
Mark Munoz verslaat Demian Maia via unanimous decision
Dave Herman verslaat Jon Olav Einemo via TKO in de tweede ronde
Donald Cerrone verslaat Vagner Rocha via unanimous decision

Preliminary Bouts
Sam Stout verslaat Yves Edwards via KO in de eerste ronde
Chris Weidman verslaat Jesse Bongfeldt via submission (guillotine)
Krzystof Soszynksi verslaat Mike Massenzio via unanimous decision
Nick Ring verslaat James Head via submission (rear-naked choke)
Dustin Poirier verslaat Jason Young via unanimous decision
Joey Beltran verslaat Aaron Rosa via TKO (punches)
Darren Elkins verslaat Michihiro Omigawa via unanimous decision

9 COMMENTS

  1. 12 to 6 elbows mogen ook als je onder ligt volgensmij

    en verder was dat een close call nog.. dat einde van jds carwin 😛
    ben benieuwd wat er gebeurd was als het gevecht langer had geduurd

  2. Erg toffe kaart, vrijwel alle fights waren tof om naar te kijken. Maar fight of the night was absoluut Joey Beltran vs. Aaron Rosa, holy shit!!! Hoewel inderdaad Herman vs. Einemo ook te gek was!

  3. Een van de betere kaarten van de laatste tijd, zeer genoten van JDS – Carwin maar ook van Poirier – Young, verder getuigen geweest van de grootste “STEAL” in tijden, hoe duidelijk had Omigawa gewonnen? en hoe blind moet je zijn om de derde ronde aan Elkins te geven, die jongen heeft niks anders gedaan dan klappen gevangen vanuit z’n guard die ronde. weer erg matig van judges, ik wil niet graag de term “racisme” gebruiken, maar nadat Phan Nam, Michihiro en Machida (alhoewel dat niet zo’n groot verschil was) een verlies kregen toegedeeld door de jury, begin ik toch het idee te krijgen dat ze een hekel hebben aan asian fighters.

    • het eerste wat ik riep toen ik dat hoorde was Fixed!!!. wel goed om te zien dat Elkins er ook van schrok en duidelijk liet merken dat hij het er niet mee eens was (natuurlijk is een win een win maar zo wil je niet winnen)