UFC 129: GSP vs. Shields voorspellingen

5
635

Yeah. UFC 129 staat voor de deur. Het eerste evenement in Ontario, Canada en de Canadese vechters zijn dan ook goed vertegenwoordigd. Er zijn maar 2 fights waar geen Canadees aan meedoet. Deze kaart heeft een dikke line-up met twee(!!) titelfights en wij vertellen je nu alvast wie er gaan winnen.

Georges St. Pierre vs. Jake Shields
Nadat Josh Kosheck en Dan Hardy jammerlijk faalden, is het tijd dat iemand GSP echt het vuur aan zijn schenen legt. En als er iemand geschikt is om dit te doen, is dat Jake Shields wel. GSP’s coach zei het erg mooi: “Shields has the submission equivalent of a knock-out punch.” Hoewel GSP de betere atleet is en op meerdere fronten Shields zal domineren (striking en wrestling) bestaat er dus de kans dat Shields er opeens een guillotine of een RNC zal scoren. Toch lijkt het me sterk dat Shields gaat winnen. GSP is te slim om zich te laten verleiden in een BJJ spel en zal waarschijlijk staand de partij beslissen.
Georges St. Pierre verslaat Jake Shields via unanimous decision.

Jose Aldo vs. Mark Hominick
Mark Hominick is een erg sterke vechter. Hij heeft zijn laatste vijf partijen gewonnen en is in topvorm. Na zijn indrukwekkende overwinning op George Roop verdient hij deze titelshot. Maar laten we eerlijk zijn. Zijn tegenstander is niemand minder dan Jose Aldo. Pound for pound misschien wel de beste vechter van de wereld. Een BJJ blackbelt die meestal niet naar de grond hoeft, omdat hij staand ook al zo vreselijk sterk is. No way dat Aldo deze partij uit handen zal geven.
Jose Aldo verslaat Mark Hominick via TKO in de tweede ronde.

Vladimir Matyushenko vs. Jason Brilz
“The Janitor” vs. “The Hitman”. Puur alleen op nicknames zou Matyushenko deze partij dik moeten winnen. “The Janitor” staat altijd garant voor vette gevechten, maar het lukt hem nooit om echt met de wereldtop mee te draaien. Hij verliest keihard van Jon Jones, maar scoort weer een dikke TKO overwinning op Alexandre Ferreira. Kan hij Jason Brilz verslaan? Brilz komt van een verliespartij tegen little Nog. Met 18-3 heeft hij misschien een indrukwekkend record, maar overwinningen op grote vechters ontbreken. De kans dat hij Matyushenko verslaat lijkt dan ook niet groot.
Vladimir Matyushenko verslaat Jason Brilz via TKO in de eerste ronde.

Randy Couture vs. Lyoto Machida
Randy Couture gaat met pensioen en de laatste fight van deze UFC legende zal zijn tegen Lyoto “The Dragon” Machida. De laatste keer dat Couture een goede tegenstander had was in 2009 toen hij Brandon Vera versloeg. Gelukkig maakt het niet uit of Couture deze partij wint of verliest. Een legende is hij al.

Lyoto Machida leek onverslaanbaar, totdat hij Mauricio Rua tegenkwam. Machida’s eerste overwinning op Rua werd door velen gezien als een farce en in de rematch werd Machida genadeloos verslagen. Daarna verloor Machida van Quinton Jackson en de reign of “The Dragon” was over. Toch moet het Machida lukken om van Couture te winnen. Naast Machida’s onnavolgbare standup heeft hij ook een zwarte band in BJJ, plus hij drinkt elke ochtend zijn eigen urine. Winnende combinatie!
Lyoto Machida verslaat Randy Couture via unanimous decision.

Ben je het met me eens, of heb ik het zoals altijd weer helemaal fout? Laat het weten in de comments!

De volledige line-up:

Maincard
Georges St. Pierre vs. Jake Shields
Jose Aldo vs. Mark Hominick
Vladimir Matyushenko vs. Jason Brilz
Randy Couture vs. Lyoto Machida
Mark Bocek vs. Ben Henderson

Preliminary Card (Spike TV)
Nate Diaz vs. Rory MacDonald
Sean Pierson vs. Jake Ellenberger

Preliminary Card (Facebook)
Claude Patrick vs. Daniel Roberts
Ivan Menjivar vs. Charlie Valencia
Jason MacDonald vs. Ryan Jensen
John Makdessi vs. Kyle Watson
Yves Jabouin vs. Pablo Garza

5 COMMENTS

 1. De eerste keer dat ik er echt mee eens bent, alhoewel denk/hoop ik dat Machida toch ergens in de 2de of 3de ronde er vandoor gaat met KO/TKO overwinning, aangezien hij heeft gezien dat je het door alleen tactische vechten niet wint (Machida – Rampage fight) plus er zijn geruchten dat oom Dana van plan is machida eruit te kicken als hij zou verliezen, dus ik denk dat machida van plan is om Randy zo snel mogelijk te KO-counter-punchen.

 2. Hoewel ik voor GSP ben, ga ik voor de upset.
  Georges St. Pierre vs. Jake Shields – Submission (armbar) 2e ronde
  Jose Aldo vs. Mark Hominick – Unanimous decision
  Vladimir Matyushenko vs. Jason Brilz – KO 1e ronde
  Randy Couture vs. Lyoto Machida – Split decision
  Mark Bocek vs. Ben Henderson – Submission (triangle) 3e ronde