UFC 128: Shogun vs. Bones resultaten

11
471

Dat UFC 128 een kaart vol met goede partijen zou worden was vooraf al duidelijk. Een kaart vol met bekende namen als Crocop, Faber, Marquardt en natuurlijk Jones en Rua. Na het zien van alle partijen durf ik met zekerheid te zeggen dat UFC 128 een geslaagd feestje was.

Bones vs. Shogun
De headliner van UFC 128 was natuurlijk het gevecht tussen Jon Jones en Mauricio Rua. Jones vocht zes weken geleden nog bij UFC 126 en kreeg na zijn partij tegen Ryan Bader een titelshot aangeboden. Normaal gesproken vergt een titelshot iets meer voorbereiding, maar Jones wist dat hij er er klaar voor was.

Dit bleek ook tijdens het gevecht. Jones domineerde Shogun op alle fronten. Staand, in de clinch en op de grond… overal was hij de sterkere partij. Aan het eind van de eerste ronde had ik al een sterk voorgevoel dat deze partij niet lang meer zou duren. Na de tweede ronde had ik geen enkele illusie meer dat Rua nog een kans maakte en toen Jones na 2:37 in de derde ronde de TKO overwinning pakte bevestigde dat nogmaals de hype die rondom Jones hangt.

Met drieëntwintig jaar is Jon “Bones” Jones nu de jongste UFC kampioen ooit en de verwachting is dat hij dat nog wel even zal blijven ook. Die man lijkt geen zwakte te kennen. Op alle fronten heeft hij zo veel skills dat hij misschien wel pound for pound de beste vechter van de wereld te noemen is.

De ondergang van die andere kampioen
Shogun Rua was niet de enige legende die vannacht het onderspit dolf. Mirko Crocop, ooit Pride kampioen en MMA held van het eerste uur, ging voor de tweede keer op rij keihard naar de grond. Brendan Schaub was dit keer degene die het licht uit deed gaan bij de “Croatian sensatian” via een rechtse stoot op het oor van Crocop.

Hoewel Mirko pas 36 jaar oud is, denk ik dat zijn hoogtijdagen als zwaargewicht nu echt voorbij zijn. Als je goed oplette hoorde je Joe Rogan al zeggen dat Crocop in woog op 104 kg (229lbs). Dat is het gewicht waar veel light heavyweights normaal gesproken op rondlopen. Misschien is het tijd voor Mirko om een diëtist te raadplegen.

De volledige uitslagen:

Maincard
Jon Jones verslaat Mauricio Rua via TKO (Strikes) – Ronde 3 @ 2:37
Urijah Faber verslaat Eddie Wineland via Unanimous Decision
Jim Miller verslaat Kamal Shalorus via TKO (Punches) – Ronde 3 @ 2:15
Nate Marquardt verslaat Dan Miller via Unanimous Decision
Brendan Schaub verslaat Mirko “Cro Cop” Filipovic via KO (Punch) – Ronde 3 @ 3:44

Undercard
Luiz Cane verslaat Eliot Marshall via TKO – Ronde 1 @ 2:15
Edson Barboza verslaat Anthony Njokuani via Unanimous Decision
Mike Pyle verslaat Ricardo Almeida via Unanimous Decision
Gleison Tibau verslaat Kurt Pellegrino via Split Decision
Joseph Benavidez verslaat Ian Loveland via Unanimous Decision
Nick Catone verslaat Costantinos Philippou via Unanimous Decision \
Eric Koch verslaat Raphael Assuncao via KO (Punch) – Ronde 1 @ 2:32

11 COMMENTS

 1. Geweldig overwinning van Jones, had al gehoopt en stiekem al verwacht dat hij zou winnen, maar niet op zo’n dominante manier.
  ook geweldig hoe heel het publiek ging boo-en toen Rashad de kooi in liep om hem uit te dagen voor de title shot (die ik persoonlijk niet echt verdiend vind, z’n overwinning op Rampage was ronduit saai en zwak).

 2. Tsja moeilijk.. is niet echt een top contender nu idd..

  Rashad droogneukte rampage naar de overwinning, maar de overwinning van rampage op machida was ook onterecht.

  winnaar nog vs davis verdient imo een titelshot

  • Je bedoelt Lil’ Nog die laatst door Bader werd gedomineerd en daarvoor onterecht heeft gewonnen van Jason Brilz? No way!

   Daarentegen zou ik heel graag Phil Davis tegen Bones willen zien. Twee ziekelijk atletische gasten, maar Bones heeft veel betere standup

 3. Wat een zeikerd die Evans zeg.. Ik weet natuurlijk niet het fijne van de situatie maar het lijkt er duidelijk op dat zijn ego het niet kan hebben dat zijn trainingpartner nu boven hem uitstijgt terwijl er nog geeneens een gevecht tussen hen is geweest. Hij ziet kennelijk dat Bones zoveel talent heeft en is duidelijk al over de zeik dat hij het wel eens heeel erg lastig tegen hem zal krijgen. Maaar om nu meteen Jackson zo in de zeik te zetten gaat nergens over! Deze trainer heeft Evens gebracht waar hij staat en dat lijkt hij nu gewoon ff te negeren omdat er aan zijn ego geknaagd wordt… Kan niet wachten op het gevecht dus deze twee “team”genoten. Al ben ik er best zeker van dat Jones sinds lange tijd weer een echte champ is die zijn titel een tijd kan vasthouden. Ik zie geen zwakte’s al heb ik nog idee of hij een sterke kin heeft. Maar ja als je zo atletisch bent en zo snel zo verschillende technieken kan toepassen dan kan hij alleen maar groeien. Ie hem over 3 a 4 jaar naar de HW gaan en daar hoge ogen gooien!