UFC 126: Voorspellingen

11
506

UFC 126

De laatste keer dat ik geld op een MMA wedstrijd gezet heb was toen Matt Hughes het op nam tegen B.J. Penn. Omdat Hughes bijna de helft van zijn partijen via submission gewonnen had, dacht ik dat tien keer je inzet terug als hij op submission won een foutje moest zijn van het wedkantoor. Samen met mijn huisgenoten besloot ik om veertig euro te zetten op Matt Hughes via submission. Na 21 seconden was ik mijn geld kwijt en besloot ik om nooit meer ergens op te wedden. Nu is het meer dan twee maanden later en is het tijd om die belofte te breken.

Miguel Torres vs. Antonio Banuelos
Deze is makkelijk. Banuelos heeft een indrukwekkend record van 18-6 maar zijn overwinningen komen vooral via decision. Torres heeft een bizar goed record van 38-3 en bijna al al zijn partijen eindigden voor de laatste bel. Hoe kan je in godsnaam niet op Torres wedden?
Voorspelling: Torres via submission

Jake Ellenberger vs. Carlos Eduardo Rocha
Bij UFC 122 in Oberhausen zag ik hoe Rocha via een indrukwekkende kneebar een einde maakte aan de hype rondom TUF 11 finalist Kris McCray. Toch denk ik niet dat hij opgewassen is tegen Ellenberger. Rocha heeft pas 9 partijen gevochten en hoewel hij onverslagen is, is Ellenberger hier de ervaren man. Van 28 partijen wist Ellenberger er 23 te winnen en ik denk dat dit de doorslag gaat geven.
Voorspelling: Ellenberger via TKO

Forrest Griffin vs. Rich Franklin
Een gevecht tussen twee mastodonten van de UFC dat hoe dan ook vuurwerk gaat worden. Beide vechters staan bekend om hun onorthodoxe stijl en doorzettingsvermogen. Franklin vocht in 2010 maar één partij waarin hij Chuck Lidell versloeg via KO. Griffin is heel 2010 uitgeschakeld geweest dankzij blessures en daarom ben ik bang dat hij een beetje roestig zal zijn. Hoewel Griffin een stuk groter is dan Franklin, denk ik niet dat hij het red tegen de snelheid van Franklin.
Voorspelling: Franklin via KO

Jon Jones vs. Ryan Bader
Jones en Bader worden allebei gezien als de toekomst van de UFC light heavyweight divisie. De winnaar van dit gevecht zal ook hoogstwaarschijnlijk een titelshot krijgen tegen de winnaar van Mauricio Rua vs. Rashad Evans. Beide vechters zijn sterk op de grond en kunnen allebei een flink potje boksen. Ook qua record verschillen ze niet veel. Bader is 12-0 en Jones 11-1. Toch denk ik dat Jones deze partij zal gaan winnen. Hij heeft in zijn laatste drie partijen een super goede indruk op me gemaakt en ik kan me niet voorstellen dat het Bader anders zal vergaan dan Matt Hamill, Brandon Vera en Vladimir Matyushenko.
Voorspelling: Jones via een bizarre elleboogtechniek die we nog nooit gezien hebben

Anderson Silva vs. Brazil Vitor Belfort
Dit is de belangrijkste partij van de avond waarin Silva zijn UFC Middleweight titel op het spel zal zetten. Hoewel ik denk dat Silva pound for pound de beste MMA vechter van de wereld is, denk ik dat Belfort de beste kans heeft om hem te verslaan. Silva had het erg zwaar toen hij tegen Chael Sonnen vocht en Belfort is op alle vlakken beter dan Sonnen. Als er iemand is die Silva van zijn troon kan stoten is het Belfort. Ik ga dus voor de verrassing.
Voorspelling: Belfort via KO

Natuurlijk zijn dit maar voorspellingen en ik ga er van uit dat niet iedereen het hier mee eens zal zijn. Laat dus in de comments weten wie er volgens jou gaat winnen.

Zelfs UFC vechters zijn het er niet over eens. Silva of Belfort? Damn, wat moeilijk!

11 COMMENTS

 1. Ik zie Belfort Sonnen er niet uitworstelen, en datzelfde worstelen is precies was Silva zo in de problemen bracht. Vitor is meer een striker dan een grappler, en hetzelfde geldt voor Anderson Silva, die hoewel die al wat ouder wordt, nog steeds één van de beste, zo niet dé beste striker in MMA. Voor de rest ben ik het helemaal eens met de voorspellingen 😉

 2. Ik kijk erg uit naar Griffin vs Franklin
  Die twee lijken me erg aan elkaar gewaargd.
  Aangezien Franklin een van mijn favourieten is vanwege zijn stijl ga
  ik toch voor hem kiezen, maar niet omdat ik daadwerkelijk denk dat hij een voordeel heeft over Griffin,,,

  Silva vs Belfort..
  Silva had het erg moeilijk in zijn laatste gevecht, maar inderdaad zoals al eerder genoemd vooral vanwege het worstelen van Sonnen.
  Ik verwacht echter wel dat Vitor een redelijke kans heeft, als hij qua snelheid de overhand heeft. Hoe langer het gevecht duurt, hoe groter de kansen voor Silva denk ik. En gezien Silva’s stijl, denk ik dat hij zich niet snel gewonnen geeft. Hoe dan ook een erg mooie fightcard!

  Verder wil ik nog even mijn complimenten geven voor de site. In de afgelopen maanden waarin ik de site begon te volgen, is ze erg vooruit gegaan. Ik vind het erg tof dat er een Nederlandstalige site is waar ik vrijwel alle MMA info vandaan kan halen die ik dagelijks nodig heb 🙂
  En hoewel er altijd puntjes voor verbetering zijn, denk ik dat we erg dankbaar mogen zijn dat er iemand de moeite neemt om de zaakjes voor ons op een rij te zetten.

  Bedankt!

 3. Had ik maar eerder geweten van unibet! haha dan had ik 300 euro op Randy couture ingezet toen hij tegen james tony ging!

  owja btw waar zijn die gevechten gebleven die elke zondag op de site werden gepost!?
  verder goeie site!