UFC 126 maakt verwachtingen waar

10
556

Anderson Silva Vitor Belfort

Mocht je UFC 126 nog niet gezien hebben, ga dat dan maar snel doen! WAT VET! UFC 126 was een kaart met eigenlijk drie main bouts en geen van allen stelden ze teleur. Wat hebben we geleerd van deze knallende avond?

Silva vs. Belfort
Het belangrijkste is natuurlijk dat Vitor Belfort er niet in is geslaagd om Anderson Silva van zijn troon te stoten. Je kan best zeggen dat Belfort niet eens een deukje in het pantser van Silva heeft weten te maken.

Na een paar minuten zonder enige actie om elkaar heen gedraaid te hebben besloot Silva er in de eerste ronde maar eens een hoge frontkick uit te gooien. Belfort verwachtte een afhoudtrap op de borst zoals je veel in het Muay Thai ziet, maar hij vergistte zich. De trap op zijn kaak had hij zeker niet verwacht en hij zakte dan ook spontaan door zijn knieën. Silva beëindigde het gevecht in de eerste ronde met een linkse en een rechtse.

Silva KO's Belfort

Na het gevecht liet Anderson Silva weten dat Hollywoodster Stevan Seagal zijn inspiratiebron was.
Check wat Steven Seagal over deze techniek heeft te zeggen.
[flv:http://www.youtube.com/watch?v=UcNgrp2Ftew 520 380]

Jones vs. Bader
Het feit dat Jon Jones vannacht de vloer aanveegde met Ryan Bader is misschien minder verrassend, maar dat maakt het resultaat niet minder spectaculair. Na in de eerste ronde bijna Bader’s nek te breken met een ziekelijke neck crank, dwong Jones, Bader in de tweede ronde af te laten kloppen door middel van een guillotine choke waar Cody McKenzie trots op zou zijn.

Seconden na het einde van dit gevecht liet Joe Rogan weten dat Jones’ teamgenoot Rashad Evans een knieblessure opgelopen had en dat Jones op negentien maart een titelshot krijgt tegen Maurício Rua. De emotionele Jones liet weten erg dankbaar voor deze kans te zijn en Shogun zei dat Jones had laten bewezen deze kans te verdienen.

Ellenberger vs. Rocha
Als je in de tweede en derde ronde van het gevecht tussen Jake Ellenberger en Carlos Eduardo Rocha even een biertje bent gaan halen, heb je helemaal niets gemist. Maar de eerste ronde was er één om in te lijsten.

Rocha bracht Ellenberger in de eerste ronde snel naar de grond en liet hem daarna werkelijk alle hoeken van de octagon zien. Rocha showcaste zijn inventieve jiu jitsu skills zijn dominante worstelmoves. Helaas was hier in de tweede en derde ronde niets meer van terug te zien en won Ellenberger de partij via een split decision.

Toch denk ik dat we Rocha in de gaten moeten gaan houden. Als het hem de volgende keer lukt om drie rondes lang zo dominant te zijn als die eerste, wordt hij een gevaar voor de gehele UFC welterweightdivisie.

De volledige resultaten

Undercard
Donald Cerrone verslaat Paul Kelly via submission (rear-naked choke)
Chad Mendes verslaat Michihiro Omigawa via unanimous decision
Demetrious Johnson verslaat Norifumi “KID” Yamamoto via unanimous decision
Paul Taylor verslaat Gabe Ruediger via second-round KO
Kyle Kingsbury verslaat Ricardo Romero via first-round TKO
Mike Pierce verslaat Kenny Robertson via second-round TKO

Main Card
Anderson Silva verslaat Vitor Belfort via first-round KO
Forrest Griffin verslaat Rich Franklin via unanimous decision
Jon Jones verslaat Ryan Bader via submission (guillotine choke)
Jake Ellenberger verslaat Carlos Eduardo Rocha via split decision
Miguel Torres verslaat Antonio Banuelos via unanimous decision

10 COMMENTS

 1. Ik vond het een beetje een wanvertoning eigenlijk. De KO van Silva was wel aardig, maar de 3 minuten ervoor waren gewoon een schande..

  Forrest Griffin en Rich Franklin hadden ook geen wow factor.

  Wat dat betreft vind ik Jon Jones vs Ryan Bader het enige lichtpuntje van dat hele toernooi.

  Maar gelukkig hebben we binnenkort weer een Strikeforce event 😈

 2. Al m’n voorspellingen had ik goed voor de main card 🙂
  Vond het een aardig event.
  Rocha vs Ellenberger was niet heel veel aan, Rocha zie ik overigens niet ver komen in de UFC. Behalve zijn BJJ was niks goed in deze fight. Ik zie hem ook niet dingen snel op niveau brengen.

  Torres viel tegen, maar hij speelde gewoon een sterke fight waarin zijn gameplan erg goed was.

  Griffin had wat last van ringroest, dat merkte je ook wel. Griffin is een leuke vechter, maar wanneer het geen slugfest wordt zul je niet snel een spectaculaire fight zien bij hem denk ik.

  Silva was natuurlijk awesome. Mensen die nog klagen over zijn 1ste 3 min passiviteit moeten echt nokken. Die snappen het kennelijk niet helemaal. Hoe kun je klagen om 3 min ronddraaien als je daarna zo getracteerd wordt. Dan zie je toch hoe Silva in zijn ritme moet komen?

  • Hier sluit ik mij helemaal bij aan, Rocha heeft gelukkig voor hem die zwarte band, anders zou Ellenberger zijn kont schoppen. Hij had wel een paar mooie moves die Rocha.

   Torres was heel saai, maar hij wint wel, kan je niks tegenin brengen.

   Griffin was inderdaad een beetje roestig, maar goed, hij heeft terecht gewonnen en gaat nu hopelijk tegen Rashad ofzo, zou ik wel een leuke rematch vinden.

   Jones was gewoon weer goed, hopelijk kan die voor een upset zorgen tegen Shogun.

   Silva was gewoon weer goed, want hij is gewoon de beste!

 3. Ik vond het anders een behoorlijk saaie ufc, op de superkick na dan natuurlijk. De laatste tijd geniet ik veel meer van strikeforce, dat was vorige week pas een slugfest, kijk dan ook echt uit naar uit komend weekend.