UFC 125: De resultaten

3
498

UFC 125 zit er op en zoals verwacht was het een te gekke show. Veel finishes en de gevechten die naar de judges gingen waren waren ook de moeite waard om tot de laatste seconde te kijken. Een avond met veel hoogtepunten. Zelfs het gevecht tussen Frankie Edgar en Gray Maynard, waarvan de critici dachten dat het een saaie partij zou zijn, bleek erg leuk te zijn om naar te kijken. Mijn hoogtepunt van de avond was de partij tussen Chris Leben en Brian Stann, maar daar zullen veel mensen het vast niet mee eens zijn.

Main event
Het main event van de avond was een partij tussen Frankie Edgar en Gray Maynard voor de UFC lightweight titel. De heren waren erg aan elkaar gewaagd. Zo erg zelfs dat de jury uiteindelijk niet kon bepalen wie na vijf ronden de winnaar was. Edgar behoudt dus de titel dankzij een gelijkspel. Na afloop van de show liet UFC president, Dana White, weten dat Maynard direct een re-match krijgt. Nummer één contender Anthony Pettis, zal dus nog even moeten wachten op zijn titelshot.

Co-main event
Het co-main event van de avond was een partij tussen Chris Leben en Brian Stann. Voor de partij begon liet Stann de press weten dat hij specifiek om deze tegenstander gevraagd had omdat hij Leben als één van de sterkste vechters uit de UFC ziet. Leben liet weten een beetje beledigd te zijn en dat hij Stann geen enkele kans gaf om deze partij te winnen.

Groot was dus de verrassing toen Stann, Leben naar de grond sloeg met zuivere rechtse hoek. Leben krabbelde snel overeind, maar kreeg direct weer een rechter stoot van Stann te verwerken. Het lukte hem om nogmaals op te staan, maar Stann rook de overwinning en haalde Leben weer naar de grond en maakte daar een eind aan het gevecht.

The Caveman vs. The Fireball Kid
De partij tussen Clay Guida en Takanori Gomi werd al getipt als een knalpartij. Gomi staat bekend om zijn slugfests en het publiek kent Guida vooral van zijn onconventionele vechtstijl. De verwachtte KO kwam dit gevecht niet, maar Clay Guida besliste dit gevecht wel op een prachtige manier. Vanaf de mount pakte Guida de nek van Gomi vast en rolde hij door naar een guillotine choke, waarna Gomi af moest tikken.

De volledige resultaten

Main Card
Frankie Edgar vs. Gray Maynard ruled a draw
Brian Stann verslaat Chris Leben via first-round TKO
Thiago Silva verslaat Brandon Vera via unanimous decision
Dong Hyun Kim verslaat Nate Diaz via unanimous decision
Clay Guida verslaat Takanori Gomi via submission (guillotine choke)

Undercard
Jeremy Stephens verslaat Marcus Davis via third-round KO
Dustin Poirier verslaat Josh Grispi via unanimous decision
Brad Tavares verslaat Phil Baroni via first-round TKO
Diego Nunes verslaat Mike Brown via split decision
Daniel Roberts verslaat Greg Soto via submission (kimura)
Jacob Volkmann verslaat Antonio McKee via split decision

3 COMMENTS

  1. Maar je kunt ze moeilijk eindeloos laten doorvechten, toch? Ik vindt het vervelender dat de rematch al onmiddelijk is aangekondigd. Volgens mij heeft de uitdager hier zijn kans gehad en gemist. Punt. Nu is het tijd voor de volgende kandidaat.

  2. Als je het mij vraagt is Gray Maynard berooft, ronde 1,3 en 5 waren voor Gray, met een 10-8 in de eerste ronde. Hiermee wil ik niks wegnemen van Edgar’s gevecht, heel goed hersteld na de eerste ronde, maar Maynard was beter