UFC 124: De Resultaten

6
560

Vannacht vond UFC 124 plaats in Montreal, Canada. Een spetterende show met spannende gevechten. Een kaart met veel hoogtepunten en een Nederlands tintje. Twee submissions of the night en een KO of the night die sterk deed denken aan de hoogtijdagen van Chuck Lidell.

Indrukwekkend was de manier waarop Georges St. Pierre afrekende met Josh Koscheck. De fans in het Bell Centre gingen uit hun dak, terwijl GSP demonstreerde hoe je de jab in een MMA gevecht moet gebruiken. Josh Koscheck had weinig in te brengen, maar weigerde KO te gaan. Na 25 minuten won Georges St. Pierre via een unanimous decision.

Het hoogtepunt van de avond was de indrukwekkende overwinning van onze landgenoot Stefan Struve. Deze winst is extra zoet dankzij alle trash talk van Sean McCorkle, voorafgaand aan het gevecht. Eerder berichtte MMAplanet al over de reactie van Struve. Struve loofde een beloning uit aan de winnaar van de Sean McCorkle Photoshop wedstrijd. Namelijk de handschoenen waarmee hij McCorkle KO zou slaan. Dat deed Stefan Struve dan ook. Na een geweldige reversal kwam hij in de mount van Sean McCorkle en pakte de TKO overwinning. Ik ben benieuwd of hij die handschoenen eerst gaat wassen.

De uitslagen:

Main Card
Georges St. Pierre verslaat Josh Koscheck via unanimous decision
Stefan Struve verslaat Sean McCorkle via TKO in de eerste ronde
Jim Miller verslaat Charles Oliveira via submission (kneebar)
Mac Danzig verslaat Joe Stevenson via KO in de eerste ronde
Thiago Alves verslaat John Howard via unanimous decision

Undercard
Dan Miller verslaat Joe Doerksen via split decision
Mark Bocek verslaat Dustin Hazelett via submission (triangle)
Jesse Bongfeldt vs. Rafael Natal majority draw
Sean Pierson verslaat Matt Riddle via unanimous decision
Ricardo Almeida verslaat TJ Grant via unanimous decision
John Makdessi verslaat Pat Audinwood via unanimous decision

En de bonussen:
Fight of the Night: Georges St. Pierre vs. Josh Koscheck
KO of the Night: Mac Danzig
Sub of the Night: Mark Bocek and Jim Miller (50,000 dollar per persoon)

6 COMMENTS

  1. Koschek had geen antwoord op de jabs of hoe je het ook schrijft van GSP. Maar GSP wint alles wel en daar heb ik respect voor alleen hij is iemand die hoe dan ook wil winnen en het publiek minder belangrijk vind. Ik zie veel liever een spectaculaire vechter die voor de KO of submission gaat dan zo een partij.

  2. Ik denk dat Josh zijn oog al in de eerste ronde dicht had, en daardoor niet meer genoeg kon zien om er iets moois en spectaculair gevecht van te maken.
    en george… jah weer gewonnen maar hij heeft niet echt gesproken in the octacon zoals hij altijd zegt.