UFC 123: De Resultaten

5
678

UFC 123: Rampage vs. Machida zit er op. Het main event was misschien niet het meest spectaculaire gevecht van 2010, maar de rest van de maincard was te gek! Als je de wedstrijden nog niet gezien hebt, lees dan niet verder. Deze kaart zit namelijk vol verrassingen en die wil ik niet verklappen.

De grootste verrassing van UFC 123 was natuurlijk de manier waarop BJ Penn zijn partij tegen Matt Hughes besliste. Ik had zelf 40 euro op Hughes gezet, maar die ben ik nu dus kwijt. Niemand had dit aan zien komen! Al na 21 seconden lag Hughes op zijn rug en vroeg “What happened?”.

George Sotiropolous vs. Joe Lauzon was ook een feestje. Lauzon wist in het begin van de partij flinke druk op Sotiropolous te zetten, maar kon zijn hoge tempo niet vast houden. George Sotiropolous had rekening gehouden met een heftig begin: “That was the calm before the storm. I weathered the storm and I knew I’d find my range and get off my shots.” Nadat hij de storm overwon, eindigde hij het gevecht met een harde kimura en Joe Lauzon wist niet hoe snel hij af moest tikken.

Over Kimura’s gesproken. Phil Davis kan er ook wat van. Hij versloeg Tim Boetsch met een 1-handed kimura. Dat zie je ook niet elke dag!

Fight of the Night: George Sotiropolous vs Joe Lauzon
Knockout of the Night: BJ Penn
Submission of the night: Phil Davis

Main Card:

Rampage Jackson verslaat Lyoto Machida by split decision
BJ Penn verslaat Matt Hughes via first-round KO
Maiquel Falcao verslaat Gerald Harris via unanimous decision
Phil Davis verslaat Tim Boetsch via submission (kimura)
George Sotiropolous verslaat Joe Lauzon via submission (kimura)

Undercard

Brian Foster verslaat Matt Brown via submission (guillotine)
Mark Munoz verslaat Aaron Simpson via unanimous decision
Dennis Hallman verslaat Karo Parisyan via first-round TKO
Edson Barboza verslaat Mike Lullo via third-round TKO
Paul Kelly verslaat T.J. O’Brien via second-round TKO
Nik Lentz verslaat Tyson Griffin via split decision

Bekijk hier de post-fight pers conferentie.

5 COMMENTS

  1. @ Peter,

    dan moet je dus niet naar het hele gevecht kijken. Bij de UFC wordt er per ronde gescored. Als je naar het hele gevecht keek had Machida juist gewonnen. Nu waren de eerste twee rondes voor Rampage omdat hij druk op Machida zetten.

  2. Ik denk dat de 1e rond een gelijkspel was..2e ronde Rampage en 3e ronde Machida..
    Het heeft te maken met de vechtstijl van Machida afwachtende counterende stijl en Rampage aggressieve stijl. Waar het verschil dan vervolgens in zit. Je moet in zo een partij overtuigen en dat deed Rampage meer dan Machida dus wel verdiend naar Rampage, ondanks Machida een veel completere vechter is.