UFC 122: De resultaten

5
534

Het gebeurt niet vaak dat de undercard het main event overtreft, maar dit is wat bij UFC 122 toch echt gebeurde. Je ziet het al aan de resultaten. Er vielen 4 decisions bij de maincard en maar 1 op de undercard.

Het uitvallen van co-headliner Jorge Rivera vs. Alessio Sakara hielp ook niet met het spannender maken van deze kaart. Toen de undercard bijna afgelopen was, kreeg de pers te horen dat Sakara zich terug had moeten trekken in verband met griep symptomen.

Het main event, Nate Marquart vs Yushin Okami, was in het begin spannend, maar op het einde werd het helaas een beetje saai. Marquart loerde erg op de counter en Okami herhaalde elke keer de zelfde tactiek. De aanwezige fans lieten zich horen en de “BOOOOOOO”‘s vlogen ons om de oren. Uiteindelijk won Okami de saaie decision.

Het hoogtepunt van de maincard was Dennis Siver die Andre Winner versloeg. Hij sloeg hem naar het canvas en eindigde het gevecht daar met een rear-naked choke. Het stadion ontplofte werkelijk. Het Duitse MMA heeft er een nieuwe held bij! Dana White beloonde dit later met de “Submission of the night” bonus.

De undercard was veel spectaculairder. De “Fight of the night” bonus gaat naar Krauss en Mark Scanlon die drie ronden lang los gingen en de “Knockout of the night” gaat naar Karlos Vemola voor de TKO die hij tegen Seth Petruzelli scoorde.

Die laatste knockout of the night, was mijn persoonlijke fight of the night. Wat is Vemola een beest, zeg! De manier waarop hij Petruzelli wegzette was onverwacht hard. Na twee harde slams was bij Seth Petruzelli alle lucht uit zijn longen verdwenen en hij zag de snoeiharde ground and pound veel te laat aankomen. Terwijl hij langs de pers, richting de kleedkamers liep zag ik hoe beroerd hij er aan toe was. Hij zag zo dubbel dat hij ondersteuning van 2 man nodig had om niet om te vallen.

Al met al was het voor de bezoekers van de König-Pilsener Arena een geweldige avond, maar voor de tv-kijkers iets minder. Ik raad iedereen aan om vooral de undercard te checken!

De volledige resultaten.

Maincard

Yushin Okami verslaat Nate Marquardt via unanimous decision
Dennis Siver verslaat Andre Winner via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde
Amir Sadollah verslaat Peter Sobotta via unanimous decision
Krzysztof Soszynski verslaat Goran Reljic via unanimous decision
Duane Ludwig verslaat Nick Osipczak via split decision

Undercard

Vladimir Matyushenko verslaat Alexandre “Cacareco” Ferreira by TKO (Strikes) in de eerste ronde
Pascal Krauss verslaat Mark Scanlon by Unanimous Decision
Kyle Noke verslaat Rob Kimmons via Submission (Rear Naked Choke) in de tweede ronde
Karlos Vemola verslaat Seth Petruzelli by TKO (Strikes) in de eerste ronde
Carlos Eduardo Rocha verslaat Kris McCray via Submission (Kneebar) in de eerste ronde

Check hier de post-fight press conference, met dank aan www.kimura.se
[flv:http://www.youtube.com/watch?v=jjkAl6HA8p4&feature=player_embedded#! 520 380]

Shout out naar Garcia en Basu van MixFight. Leuk jullie te ontmoeten, jongens!

5 COMMENTS

  1. Was een top avond! Inderdaad vooral door de prelims. Jammer van Rivera-Sakkara en de main event was een tegenvaller maar toch veel goede partijen gezien. En een top sfeer in de arena alleen slecht dat de rum al aan het begin van de main card op was… 😉