UFC 121: Patrick Cote en Gabriel Gonzaga ontslagen

6
385

Het leven van een vechter is zwaar. Het ene moment vecht je voor de titel. Het andere moment kan je op zoek naar een andere baan. Het overkwam Patrick Cote en Gabriel Gonzaga tijdens UFC 121.

Nadat Patrick Cote in 2007 en 2008 vijf gevechten op rij won kreeg hij de kans om voor de UFC middleweight titel te vechten tegen Anderson Silva. Nadat hij die partij verloor was het bergafwaarts voor Patrick Cote. Na 1,5 jaar uit de running gewest te zijn verloor hij tijdens UFC 113 van Alan Belcher. Het UFC 121 verlies tegen “Filthy” Tom Lawlor is dus het derde op rij en nu kan meneer Cote op zoek naar een nieuwe werkgever.

Voor Gabriel Gonzaga geldt bijna hetzelfde. Hij vocht tegen Junior Dos Santos tijdens UFC Live: Vera vs. Jones en de winnaar van die partij werd de nieuwe heavyweight contender die, nadat Brock Lesnar en Cain Valesquez een potje zouden knokken, een gooi naar de titel mocht doen. Dat werd JDS en nu Gabriel Gonzaga zijn UFC 121 pot tegen Brendan Schaub verloren heeft is hij dus ontslagen. Hij brengt het de wereld in via Twitter: “Official now – Out of UFC – Thanks for all your support – back to normal life and BJJ forever.”

Nu is het dus alleen nog wachten op het ontslag van Tito Ortiz die, ondanks dat hij sinds 10 oktober 2006 geen partij heeft gewonnen, afgelopen zaterdag 250.000 dollar cashte. Met dat geld kan je veel leukere dingen doen. Alistair Overeem naar de UFC halen bijvoorbeeld!

Zou Gabriel Gonzaga echt MMA de rug toekeren? Dat zou jammer zijn. Laten we hem dan maar zo herinneren:
[flv: http://www.youtube.com/watch?v=199Ts4MZEiM 520 380]

6 COMMENTS

  1. Ik denk dat overeem te veel nevenactiviteiten heeft. Zolang hij graag K1 wilt vechten zal Dana White hem niet willen. Strikeforce is volgens mij voor Overeem ook niet het belangrijkst. Ik hoop zelf wel dat hij zich meer gaat richten op Kooivechten dan K1, vind dat toch een stuk leuker. En dan naar UFC, zou te gek zijn ja.

  2. Overeem heeft onderhandeld met de UFC, want hij was bij UFC 93 in Ierland. Maar hij koos toen voor Strikeforce. Ik vond het wel interessant om te zien dat Overeem in zijn documentary zei, hier is ruimte voor de Dream-belt, Strikeforce-belt en UFC-belt. Dus hij heeft wel de ambitie om ooit naar UFC te gaan. Het schilt wel heel veel hoor als Overeem naar de UFC komt, dan is er een veel grotere kans dat ze naar Nederland komen. Gegard Mousasi in de UFC zal ook geweldig zijn!!

  3. Overeem past prima in de UFC. Op die dikke Fedor en Werdum na is er geen fatsoenlijke match voor hem in die hele organisatie niet. Maar Overeem houd teveel van zijn vrijheid denk ik om geassimileerd te worden door de UFC. Dana wil zijn fighters op commando in tijgerslip op de weegschaal, en niet vreemdgaan met K1 etc want stel dat je geblesseerd raakt.