UFC 121: Ook Gilbert Yvel mag zijn koffers pakken.

4
634

Erg jammer, maar wel begrijpelijk. Gilbert Yvel is ontslagen door de UFC nadat hij zijn derde verlies op rij pakte en daarmee zijn UFC record naar 0-3 bracht.

Iedereen die UFC 121 heeft gezien moet deze beslissing kunnen begrijpen. Het gevecht tegen Jon Madsen stelde niets voor, vergeleken met partijen die Gilbert Yvel in het verleden gevochten heeft. Helaas heeft Yvel nog geen reactie gegeven richting de media, die erg graag willen weten waar de vechtlust van “The Hurricane” gebleven is.

Yvel’s UFC debuut was tegen Junior dos Santos. Nu de eerstvolgende zwaargewicht die een gooi naar de titel mag doen. Dat hij van JDS verloor was niet onbegrijpelijk. JDS versloeg in zijn UFC carrière ook al Fabricio Werdum, Stefan Struve, Mirko “CroCop” Filipović, Gabriel Gonzaga en Roy Nelson. Niet de minsten.

Zijn tweede UFC tegenstander, Ben Rothwell, was al van een iets lager kaliber. De unanimous decision na 3 ronden ging naar Rothwell, maar niet overtuigend. Deze partij had Yvel zeker kunnen winnen. Zijn derde partij was dus tegen Jon Madsen. Een worstelaar die nog geen enkele partij in de UFC wist te winnen door middel van KO. Om Gilbert Yvel tegen hem te zien verliezen doet pijn.

Met 34 jaar en 53 partijen op zijn naam is Gilbert een ervaren rot binnen het MMA circuit. Hij zou nog een paar jaar kunnen vechten als hij er echt aan zou trekken. Laten we hopen dat het hem lukt!

4 COMMENTS