Tyrone Spong vs. Angel DeAnda op WSOF 4

0
1246

Tyrone Spong 2

Tyrone Spong en Angel DeAnda zullen alsnog vechten. De light heavyweights zouden het op WSOF 3 tegen elkaar opnemen, maar visa problemen hinderde Spong waardoor hij nu gepland staat voor GLORY 9 op 22 juni als deelnemer van het light heavyweight toernooi. Het gevecht tussen “The King of the Ring” en “The Dream” is bekend gemaakt door World Series of Fighting president Ray Sefo, op de Conference Call in aanloop naar WSOF 3.

Spong vocht voor het eerst een MMA-gevecht op WSOF 1 tegen Travis Bartlett. Toen won hij eenvoudig via KO in de eerste ronde. Daarna besloot Spong om weer naar het kickboksen over te gaan voor een gevecht met Remy Bonjasky op GLORY 5. Dit gevecht diende als de main event die Spong zou winnen via KO in de tweede ronde na een rechtse hoek. Oorspronkelijk was het plan om op WSOF 3 weer in de kooi te stappen, maar door visa problemen zag Spong hier vanaf omdat hij hierdoor geen volledige trainingskamp kon doen met The Blackzilians in Florida. Op 22 juni zal Spong hierdoor deelnemen aan het 8-mans toernooi op GLORY 9 in New York. In de eerste ronde zal “The King of the Ring” het opnemen tegen Michael Duut. De andere deelnemers zijn Filip Verlinden, Danyo ‘Dibuba’ Ilunga, Steve McKinnon, Brian Collette, Justin Jacoby, en Mourad Bouzadi.

Tegenstander Angel DeAnda is de Tachi Palace light heavyweight champion met elf overwinningen op zijn record, waarvan tien via knockout. DeAnda won zijn laatste vier gevechten op een rij via TKO. Het gevecht met Spong zal op 10 augustus in Ontario, Californië. Een ander gevecht die ook gepland staat voor het event gaat tussen Tyson Griffin en JZ Cavalcante, aldus MMAfighting.com.