Tyron Woodley hakt knoop door en gaat onder het mes

0
410
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Tyron Woodley kiest toch voor een schouderoperatie. The Chose One gaat onder het mes nadat een gevecht met Nate Diaz op UFC 219 niet doorging. Dit vertelt hij woensdag aan TMZ.

Woodley liep een gedeeltelijke labrumscheur in zijn schouder op tijdens zijn laatste gevecht met Demian Maia op UFC 214. Daar vocht hij het gevecht mee uit om na 25 minuten tot winnaar uitgeroepen te worden. Sindsdien twijfelt hij aan een operatie.

Nadat een mogelijkheid verscheen om tegen Diaz te vechten op UFC 219, liet hij weten een operatie wel uit te willen stellen. Uiteindelijk is het dus niet doorgegaan, dus kiest de UFC-weltergewichtkampioen voor een ingreep.

“Ik ga deze schouder laten repareren. Ik zei ‘Weet je wat, ik wil niet dat erin gesneden wordt, ik wil niet dat het gerepareerd wordt.’ Maar als er geen gevecht is dat het risico waard is, dan ga ik laten repareren. Ze gaan geen volledige orthopedische ingreep doen, maar wat ankers gebruiken aan de zijkanten. Daarna onderga ik wat PRP Plasma behandelingen en spuit ik wat stemcellen. Ik doe alles.”

St-Pierre
Bij zijn terugkeer hoopt Woodley op een naam: Georges St-Pierre: “Al deze gevechten zijn opwarmertjes. Ik heb alle sterke tegenstanders al verslagen. Het zijn allemaal opwarmertjes. Ik wil tegen Georges vechten man.”

“Ik heb aangeboden om tegen hem te vechten op middengewicht, toen fopte hij iedereen met een blessure aan zijn achterwerk en leverde hij de gordel in. Ik weet het niet. Ik ga mijn schouder repareren en ga het krankzinnige spel bekijken zoals het is om te zien wie de volgende is.”