Tyron Woodley andermaal onder vuur door Dana White

0
1665
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Tyron Woodley is op papier één van de meest actieve kampioenen van de UFC, maar toch botert het niet tussen The Chosen One en Dana White. De UFC-president sprak meermaals zijn onvrede uit over de UFC-kampioen en ook afgelopen week moest Woodley het ontgelden.

Tijdens een media scrum voorafgaand UFC 231 sprak White zijn onvrede uit over Woodley. The Chosen One verdedigde afgelopen september zijn titel nog met succes op UFC 228 tegen Darren Till, maar de onderhandelingsgesprekken verliepen moeizaam. White hoopt volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven over de weltergewichtdivisie.

“Het duurde eeuwig voor ons om hem dat gevecht te laten accepteren”,vertelt White. “Wanneer is Woodley klaar om tegen wie dan ook te vechten? Hij wil nooit vechten. Je wil een wereldkampioen zijn, maar je wil nooit tegen iemand vechten. Dat is een probleem.”

“Weet je wat er gaat gebeuren? De wereld zal verder gaan zonder jou. Dat zal er gebeuren, we zien wel hoe het verdergaat. Natuurlijk ben ik nu hier met dit evenement bezig, zaterdagavond zal ik na het gevecht naar huis gaan en dan zullen we deze dingen volgende week gaan regelen.”

Altijd iets te klagen
Woodley hield een gebroken duim over aan zijn confrontatie met Till en lijkt hier nog mee te sukkelen. White laat weten dat hij genoeg heeft van Woodley’s blessures en waarschuwt dat de divisie ook zonder hem zal doorgaan.

“Je moet begrijpen dat ik ook handel met jongens als Conor McGregor. Ik ken iedereen achter de schermen. Kunnen jullie je nog herinneren toen Conor zei: ‘Wie heeft er een duim nodig? Je hebt geen duim nodig om te vechten.’ Conor vocht met zoveel blessures dat het te belachelijk voor woorden is. Zelfs als Conor het niet publiekelijk vertelt.”

“Dus als je gewend bent om met zulke jongens om te gaan en je krijgt iemand die gaat praten over een duim, en het is niet alleen één ding, het is altijd iets met Woodley. Ik zal gewoon zeggen dat de gevechten door zullen gaan. Of jij nu gaat vechten of niet, wij gaan gewoon door.”

Ook tijdens de persconferentie na UFC 231 deelde White een snelle sneer uit naar Woodley. De UFC-president werd om een reactie gevraagd naar aanleiding van een tweet van Tony Ferguson die Max Holloway uitdaagde nadat Blessed zijn titel verdedigde in een met Fight of the Night en Performance of the Night bekroond gevecht.

“Ik houd daarvan. Ik houd van die dingen. Precies, Tony. Heeft Tyron Woodley gebeld? Heeft hij een bericht gestuurd? Nee, uhm, daar hoopte ik op.”