TUF 6-winnaar Mac Danzig stopt

0
624

Mac Danzig

Mac Danzig stopt met MMA. De winnaar van het zesde seizoen van ‘The Ultimate Fighter’ heeft dit bekend gemaakt via zijn eigen Tumblr-pagina. De 34-jarige Amerikaan stopt vanwege de schade die hij heeft opgelopen in gevechten en training en de angst op dementie of Alzeimer.

Desondanks heeft Danzig geen spijt van zijn beslissing. Veertien jaar vocht hij, waarvan dertien jaar professioneel, waarin het winnen van ‘The Ultimate Fighter’ het hoogtepunt was. De potentie die hij tijdens het seizoen onder Team Hughes liet zien, kwam er niet volledig uit met een record van 5-8 in de organisatie met drie verliespartijen in zijn laatste drie gevechten. In de octagon kwam het hoogtepunt, naast het winnen van TUF, tegen Joe “Daddy” Stevenson op UFC 124. Toen won de Amerikaan de ‘Knockout of the Night’-bonus met een enkele stoot. Op het moment dat Stevenson naar voren kwam, ging Danzig opzij en sloeg hij precies op het goede moment om “Daddy” volledig buiten westen te maken.

Dat Danzig niet zoals elke vechter was, bleek wel uit dat seizoen TUF. Hij stond in het huis bekend als de sacherijnige mopperkont die weinig vrienden maakte, maar vaardigheden had hij wel. Naast vechter, is hij nog steeds actief als dierenadvocaat en veganist. Nu hij gestopt is, wil hij deel blijven uitmaken van de sport en de UFC.