Benavidez en Cejudo coaches van TUF 24, vechten op 3 december voor titelgevecht

0
689
Foto: Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images

Joseph Benavidez en Henry Cejudo zullen als coaches dienen tijdens het 24e seizoen van The Ultimate Fighter. De Amerikanen vechten vervolgens op de afsluitende finale op 3 december in het co-main event tegen elkaar, met een titelgevecht als prijs voor de winnaar. De winnaar van het seizoen vecht op hetzelfde evenement een titelgevecht tegen UFC-vlieggewichtkampioen Demetrious Johnson in het main event.

Lang werd gedacht dat het 24e seizoen zonder vaste hoofdcoaches gedaan zou worden, maar met afwisselende oud-tegenstanders van Johnson als gastcoaches voor de zestien deelnemende vechters. Nu blijkt het toch met coaches gedaan te worden, die mogelijk tegen hun coach zullen vechten als één van hen het seizoen wint en vervolgens ook Demetrious Johnson verslaat voor de titel.

Dit wordt allemaal bekend op 3 december, als de seizoenswinnaar vecht tegen Johnson. Voor het eerst zal de winnaar bekend worden voordat het seizoen af is gelopen op de officiële finale.

Zie ook: TUF 24 try-outs beginnen op 25 april voor vlieggewichten, winnaar krijgt direct titelgevecht

Cejudo en Johnson hebben allebei verliespartijen op hun naam staan tegen Johnson. De Messenger verloor van Mighty Mouse in zijn laatste gevecht op UFC 197 via technische knock-out in de eerste ronde. Benavidez verloor twee keer: op UFC 152 via verdeeld besluit en op UFC on FOX 9 via verwoestende knock-out in de eerste ronde.

Benavidez en Cejudo staan momenteel nummer één en twee op de UFC-vlieggewichtranglijst, achter Johnson. De twee hebben ook een langlopende vete die tijdens de opnamen waarschijnlijk tot een kookpunt gaat komen. Het seizoen gaat in première op 31 augustus op de Amerikaanse FOX Sports 1.