TUF 19-winnaars Corey Anderson en Eddie Gordon vechten op UFC 181

0
655

Corey Anderson

De twee winnaars van het negentiende seizoen van The Ultimate Fighter, Corey Anderson en Eddie Gordon, zullen allebei op UFC 181 in actie komen. De Amerikanen vochten allebei voor Team Edgar tijdens hun seizoen en wonnen in de finale overtuigend de show en het bijbehorende contract. Anderson gaat het opnemen tegen Gian Villante (aldus de UFC) en Gordon zal vechten tegen Josh Samman (aldus Newsday).

Eddie Gordon won zijn gevecht op de TUF 19 Finale als eerste tegen teamgenoot Dhiego Lima. Gordon maakte gehakt van zijn Braziliaanse tegenstander in 71 seconden via technische knock-out. “Truck” deed zijn bijnaam eer aan en ging als een mes door warme boter. Dit was zijn zevende overwinning in acht professionele MMA-gevechten. De 31-jarige vechter traint bij Team Serra-Longo en begon met trainen nadat hij zijn vriend van de middelbare school Chris Weidman, de huidige UFC middengewicht kampioen, tegenkwam.

Tegenstander Josh Samman was ook een deelnemer aan The Ultimate Fighter. De Amerikaan kwam tot de halve finale van TUF 17 als deel van Team Jones. Daar was de uiteindelijk winnaar van het seizoen, Kelvin Gastelum, te sterk voor hem. Samman komt van een groot persoonlijk verdriet af; op 30 augustus 2013 verloor hij zijn vriend Hailey Kate Bevis in een auto-ongeluk. Op dat moment woonde ze samen met Samman. De Amerikaan zal voor het eerst sinds april 2013 de kooi instappen.

Anderson vecht tegen Strikeforce-veteraan Gian Villante
Corey Anderson won in de co-main event van de TUF 19 Finale de titel van Ultimate Fighter. Anderson maakte, net zoals Gordon in het gevecht ervoor, gehakt van tegenstander Matt van Buren. Hij versloeg “Gutter” via technische knock-out in 61 seconden. Dit is de kortste finale van een TUF-seizoen ooit. Anderson (25) is erg onervaren met nog maar drie gevechten als prof.

Gian Villante daarentegen is een sterk ervarener. Villante heeft vijf gevechten in Strikeforce op zijn naam staan en zal tegen Anderson voor de vijfde keer de Octagon instappen. Van zijn vier gevechten in de UFC, won en verloor hij er twee. Villante won zijn laatste gevecht via verdeelde beslissing van Sean O’Connell, een gevecht waarin hij niet wist te overtuigen.