TUF 18 Finale: Resultaten en discussie

0
712
© UFC.com
© UFC.com
© UFC.com

De achttiende Ultimate Fighter Finale vond afgelopen nacht plaats. Twee nieuwe ‘Ultimate Fighters’ werden gekroond op een avond met vijf gevechten die voor het eindsignaal beëindigd werden. De gevechten waren leuk, wat zorgde voor een prima event. Voor de niet-volgers van TUF 18 was de undercard waarschijnijk interessanter doordat vier van de vijf gevechten op de main card gingen tussen deelnemers van het seizoen. De main event was ongetwijfeld voor iedereen interessant met twee top lightweights in de UFC die erg kort maar krachtig was. Nog drie UFC-events te gaan dit jaar met komende week de tweede van drie UFC-events in drie weken met UFC Fight Night 33: Hunt vs. Bigfoot in Brisbane.

Gray Maynard vs. Nate Diaz
Na twee gekroonde ‘Ultimate Fighters’, is de main event een rematch tussen twee deelnemers aan het vijfde seizoen van de serie. Winnaar Nate Diaz en halve finalist Gray Maynard vechten voor de derde keer tegen elkaar om te bepalen wie mee blijft doen in de top van de UFC lightweight divisie. Diaz gebruikt vanaf het begin zijn zes inch langere spanwijdte om de kleine maar sterkere Maynard van zich af te houden en vanaf verschillende hoeken stoten te gooien. Na dertig seconden krijgt Maynard een takedown en komt hij met moeite in de gevaarlijke full guard van Diaz. Via de kooi kan Diaz op zijn knieën komen, maar moet hij desondanks een paar stoten eten van Maynard. Met een mooie heupworp brengt Diaz het gelijk weer op de grond, maar houdt Maynard knap vast en komt hij toch bovenop. Diaz herstelt en staat weer op om stoten te gooien. Een linkse directe van Diaz komt hard aan en Maynard gaat neer. Hij kan nog opstaan, maar Diaz valt gelijk aan en geeft “The Bully” weinig ruimte om te herstellen. Tegen de kooi gooit Diaz verschillende stoten die allemaal hard aankomen, waardoor Maynard alleen kan overleven. Na iets meer dan een half minuut aanvallen ziet Yves Lavinge genoeg en stopt hij het gevecht, waarna Maynard alsnog neergaat.
Nate Diaz verslaat Gray Maynard via TKO, 2:38 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Nate Diaz verslaat Gray Maynard via TKO in de eerste ronde
Julianna Pena verslaat Jessica Rakoczy via TKO in de eerste ronde
Chris Holdsworth verslaat David Grant via submission (rear-naked choke) in de tweede ronde
Jessamyn Duke verslaat Peggy Morgan via unanimous decision (3x 30-27)
Raquel Pennington verslaat Roxanne Maddefierri via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)

Prelims op Fox Sports 1:
Akira Corassani verslaat Maximo Blanco via diskwalificatie in de eerste ronde
Tom Niinimaki verslaat Rani Yahia via split decision (29-28, 30-27, 28-29)
Jared Rosholt verslaat Walt Hrris via unanimous decision (3X 29-28)
Sean Spencer verslaat Drew Dober via unanimous decision (3X 30-27)

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com:
Josh Sampo verslaat Ryan Benoit via submission (rear-naked choke) in de tweede ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Sean Spencer vs. Drew Dober, leuk gevecht!

Walt Harris is groot.

Waarom de flikflak doen nadat je gediskwalificeerd bent? Hierbij komt ook nog het tweede keer is dat hij gediskwalificeerd is en hij ook tegen Pat Healy een illegale strike gooide. Toen verloor hij overigens via submission.

Tegen Akihiko Mori op Sengoku 8 werd hij gediskwalificeerd vanwege een illegale soccer kick.

Wat een indrukwekkend debuut voor Tom Niinimaki. De Fin verslaat een erg gevaarlijke grappler in Yahia in een gevecht dat driekwart van de tijd op de grond plaatsvindt.

Chris Holdsworth wint voor de zesde keer op een rij via submission. Met een kamp als Team Alpha Male achter hem, kan hij het mogelijk ver schoppen.

Julianna Pena schrijft geschiedenis als de eerste vrouwelijke ‘Ultimate Fighter’. Ze is nog maar 24 jaar, dus mogelijk kan zo het ook ver gaan schoppen in de UFC met haar choatische en aggresieve stijl.

Nate Diaz maakt een statement met zijn overwinning op Maynard. Wie is de volgende tegenstander voor Diaz?

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of The Night: Josh Sampo vs. Ryan Benoit (Sampo woog te zwaar in waardoor hij geen recht heeft op een bonus en Benoit zelfs 100.000 dollar ontvangt)
Knockout of The Night: Nate Diaz
Submission of the Night: Chris Holdsworth