TUF 15 finale: Ellenberger vs. Kampmann main event

0
450

Martin Kampmann en Jake Ellenberger zullen samen de main event vormen van The Ultimate Fighter 15 finale op 1 juni in Las Vegas. Oorspronkelijk was het plan om Ian McCall en Demetrious Johnson tegenover elkaar te zetten voor dit event, maar zij zijn een week opgeschoven naar UFC on FX 3.

Zowel Kampmann en Ellenberger lijken hard op weg naar een titelgevecht te gaan. Ellenberger heeft op dit moment een reeks van zes overwinningen met als hoogtepunt de TKO op Jake Shields in de eerste ronde. Het enige verlies in de UFC dat “The Juggernaut” tot nu toe heeft geleden kwam door Interim welterweight champion Carlos Condit in een split decision. Zelf heeft hij al meerdere keren aangegeven een rematch te willen, en met zeven overwinningen op een rij lijkt hij een goede kans te maken.

Kampmann staat op twee overwinningen op een rij met overwinningen op Thiago Alves en Rick Story. Hoewel de Deen op een reeks heeft van twee overwinningen, zou dit heel anders kunnen zijn als er een andere jury was geweest in zijn partijen tegen Jake Shields en Diego Sanchez. Met een overwinning op Ellenberger erbij lijkt een titelgevecht heel wat dichterbij voor “The Hitman”.