Trainer Conor McGregor neemt Khabib Nurmagomedov niets kwalijk voor vechtpartij

0
1382
Foto: Jeff Botari/Zuffa LLC via Getty Images

UFC 229 vond een week geleden plaats, maar de gebeurtenissen van het evenement houden de gemoederen nog steeds bezig. Sindsdien weten we dat zowel Conor McGregor als Khabib Nurmagomedov zich binnenkort moeten verantwoorden en The Eagle de UFC een lastig dillema heeft voorgeschoteld. John Kavanagh, trainer van McGregor, neemt Nurmagomedov niets kwalijk voor de vechtpartijen na het gevecht.

Op UFC 229 vochten Nuramgomedov en McGregor om de UFC-lichtgewichttitel van de Rus. Nurmagomedov won het verhitte duel, waarna de vlam in de pan sloeg toen The Eagle de kooi uitklom en op McGregors hoek afging. Hierna volgde een vechtpartij buiten de Octagon, die seconden later in de Octagon oversloeg.

Kavanagh zegt geen problemen te hebben met de acties van Nurmagomedov, ondanks dat hij een halve klap om z’n oren kreeg, vertelt hij aan ESPN. “Het stelde niet zoveel voor. Toen Conor in Boston won deed hij wat met Aldo, maar het stelde allemaal niet zoveel voor”, zegt de Ier.

“Ik verwijt de man die Conor van achteren sloeg wel wat. Dat was verachtelijk en gevaarlijk. Ik weet niet of die man getraind is of wat zijn achtergrond is, maar iemand met een gebalde vuist op het achterhoofd slaan is schandelijk.”

“Wat de betreft de opbouw, dat laat ik aan de fans over. Maar het gevecht vond plaats op een eerbare wijze. Allebei op gewicht en ze hebben goed geboerd.”

“Het publiek heeft zich vermaakt, mijn vechter heeft verloren, die van hen heeft gewonnen, dat is sport. Uiteindelijk schudden we de handen en gaan we door. Zelfs met Khabib die de kooi uitsprong, wat niet zoveel voorstelde.”

“Maar de man die Conor van achteren sloeg stoorde me heel erg. Ik kan me niet eens voorstellen dat iemand van mijn team Aldo van achteren slaat nadat Conor hem versloeg. Dat maakte me kwaad.”

Kavanagh doelt hierbij op Zubaira Tukhugov, de man tijdens de vechtpartijen de kooi insprong en meerdere malen uithaalde richting McGregor.

Kavanagh hoopt dan ook dat Nurmagomedov geen zware straf krijgt, hoewel hij wel vindt dat er consequenties moeten zijn voor The Eagle.

“Ik heb twee petten: ik ben ook heel erg betrokken met de amateurkant en vind dat ze heel erg gescheiden moeten blijven. Professioneel MMA is ook heel erg veel show, zo is het eenmaal. Amateur MMA is alleen martial arts, veel anders. […] Maar ik snap ook dat ze verbonden zijn en keur het absoluut niet goed dat iemand de kooi uitspringt, of het nou Conor of Khabib is.”

“Wil ik dat Khabib een lange schorsing krijgt en een groot deel van zijn hardverdiende geld moet inleveren? Absoluut niet. Hij moet iets krijgen, maar ik wil hem niet lang uitgesloten zien.”