Tony Ferguson vertelt over ‘vreemd incident’ dat hem van UFC 223 houdt

1
1339
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Een studiokabel heeft ervoor gezorgd dat het gevecht tussen Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov voor de vierde maal niet kan plaatsvinden. Aanstaande zaterdag zouden de twee vechters in de hoofdpartij van UFC 223 staan met de UFC-lichtgewichttitel als inzet, maar door een knullig incident kan Ferguson aanstaande zaterdag niet vechten in New York.

Bij The MMA Hour op maandag vertelde Ferguson over het ‘vreemde incident’ die de knieblessure heeft veroorzaakt: “Het gebeurde tijdens mijn mediaverplichtingen voor de UFC op donderdag. Ik liep naar een FOX-medewerker om gedag te zeggen en struikelde over zo’n dikke zwarte kabel in de studio. Het was donker en moeilijk te zien en ik had mijn zonnebril op sterkte op toen ik naar de studio liep.”

“Ik ben geen dokter, maar toen ik de MRI zag leek het op een vlag dat aan zijkant van m’n bot hing”, aldus El Cucuy over de ernst. “Ik hoopte dat ze een verdoving zouden geven, maar dat zou waarschijnlijk mijn knie opgeblazen hebben. Ik heb een gescheurde knieband en volgens de dokter zit ‘ie los van het kuitbeen.”

Vloek
Zondag op 1 april werd bekendgemaakt dat El Cucuy een knieblessure had opgelopen en dus niet kon vechten. Dit is de vierde keer dat het een gepland gevecht tussen Ferguson en Nurmagomedov niet doorgaat.

In december 2015 zouden de twee tegen elkaar vechten op de TUF 22 Finale, maar toen meldde The Eagle zich af met een gebroken rib. Vier maanden later werd een herkansing gedaan UFC on FOX 19, maar in aanloop daar naartoe meldde Ferguson zich af met een kwetsuur.

Drie keer scheepsrecht bleek ook niet te gelden. Op UFC 209 zou een interim-UFC-lichtgewichttitel op het spel staan tussen Ferguson en Nurmagomedov, maar toen werd de partij 24 uur van tevoren afgelast. The Eagle kwam niet opdagen bij de weging omdat hij in het ziekenhuis lag vanwege problemen met zijn gewicht. Hierdoor kwam Ferguson ook niet in actie op het evenement.

Geen vijfde keer
Als het aan UFC-president Dana White ligt zal er ook geen vijfde poging worden gedaan om dit gevecht mogelijk te maken. “Echt niet. Ik maak dat gevecht nooit meer. Nooit”, aldus White aan ESPN.

Ferguson ziet een gevecht nog wel gebeuren, ondanks vier afgelastingen: “Ik geloof niet in een zwarte wolk of vloek ofzo. Je kan vier afgelastingen moeilijk verklaren en dat zuigt. Iedereen wil dit gevecht.”

“Als je bijgelovig bent, kan je het niet anders verklaren (dan een vloek, red.). Het staat 2-2 in terugtrekken, daar zijn we dus goed in. Maar zonder grappen: ongelukken zorgen er soms voor om alles in perpectief te zien. Ik geloof niet dat het gevecht vervloekt is en dat moeten we bewijzen.”

1 COMMENT