Tony Ferguson vs. Khabib Nurmagomedov op UFC 223, McGregor lijkt titel kwijt

0
815
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

De toekomst van de UFC-lichtgewichtdivisie lijkt duidelijk. Tony Ferguson vecht op UFC 223 tegen Khabib Nurmagomedov, meldt MMA Fighting na berichten van het Russische TASS. Hiermee lijkt Conor McGregor de UFC-lichtgewichttitel kwijt, hoewel daar nog niets over bekendgemaakt is.

McGregor is sinds 4 november 2016 UFC-lichtgewichtkampioen toen hij Eddie Alvarez versloeg op UFC 205. Sindsdien verdedigde hij deze titel niet een keer, mede door een eenmalig uitstapje naar de boksring voor het welbekende gevecht met Floyd Mayweather van 26 augustus jl.

In de tussentijd kroonde de UFC in oktober een interim-kampioen op UFC 216. Toen versloeg Ferguson Kevin Lee. Oorspronkelijk zou El Cucuy voor deze titel tegen Nuragmodov vechten op UFC 209 in maart, maar de Rus werd een dag voor de weging opgenomen in het ziekenhuis en was niet in staat te vechten.

The Eagle maakte op 30 december zijn terugkeer door Edson Barboza te domineren op UFC 219 om te winnen via jurybesluit.

De inzet van Ferguson vs. Nurmagomedov is nog onduidelijk. Ferguson zou zijn gordel kunnen verdedigen, maar de twee zouden ook kunnen vechten voor de onbetwiste titel als de UFC McGregor ontroont.

Poging vier
De UFC doet de vierde poging om een gevecht tussen Nurmagomedov en Ferguson te maken. De twee zouden op de TUF 22 Finale, UFC on FOX 19 en UFC 209 ook tegen elkaar vechten, maar ze stonden nooit daadwerkelijk tegenover elkaar in de kooi.

UFC 223 vindt plaats op 7 april in de Barclays Center in New York, dezelfde arena waar Germaine de Randamie in februari UFC-vedergewichtkampioene werd op UFC 208.