Grant meldt opnieuw af, Thomson krijgt titelgevecht tegen Pettis

0
615

Josh Thomson 2

UFC on FOX 9 heeft een nieuwe main event gekregen. Anthony Pettis zou oorspronkelijk tegen TJ Grant voor het eerst de UFC Lightweight Championship verdedigen, maar doordat Grant nog steeds last heeft van een hersenschudding heeft hij zich afgemeld. Als gevolg hiervan neemt Josh Thomson zijn plek in en zal hij tegen “Showtime” vechten, aldus de UFC via hun eigen website.

Grant heeft nog steeds last van dezelfde blessure die hem uit de main event van UFC 164 hield. De Canadees zou het hierin tegen Benson Henderson opnemen voor de lightweight titel, maar tijdens een partij grappling in aanloop naar het event liep hij een hersenschudding op. Anthony Pettis nam toen zijn plek in, hoewel velen nog steeds denken dat het een samenzwering is, en won toen de titel. Grant zou zijn eerste uitdager zijn, maar door dezelfde blessure is er een streep door dat gevecht gezet. Via Twitter legt hij de situatie uit:

Josh Thomson had nog geen gevecht gepland en wordt nu de eerste uitdaging van de huidige kampioen. “The Punk” vocht voor het laatst tegen Nate Diaz op UFC on FOX 7 in april. Thomson won toen via TKO in de tweede ronde door een harde trap naar het hoofd. Diaz ging neer en de scheidsrechter maakte er na ground-and-pound die volgde een einde aan het gevecht. Thomson werd hiermee de eerste vechter die Diaz stopte via knockout of TKO. Eerder vocht “The Punk” in Strikeforce waar hij nog de Strikeforce Lightweight Championship won van Gilbert Melendez. Melendez en Thomson vochten in totaal drie keer tegen elkaar in de inmiddels verdwenen organisatie. Twee keer won Melendez, waaronder 2012 via split decision. Dit was de laatste verliespartij van de 34-jarige Thomson. Momenteel staat “The Punk” op plek nummer 5 in de UFC Rankings.

Thomson en Pettis hebben een kleine voorgeschiedenis met elkaar. Voordat Pettis tegenover Henderson werd gezet, waren hij en Thomson via Twitter elkaar aan het uitdagen. Met elkaar werden ze het eens over een gevecht op UFC 166, maar tot een daadwerkelijk gevecht kwam het nooit.