Tito Ortiz in UFC hall of fame

0
573

“The Huntington Beach Bad Boy” Tito Ortiz zal officieel in de UFC hall of fame worden ingewijd. Zijn ceremonie zal op 7 juli op de UFC fan expo plaatsvinden, dezelfde dag als zijn laatste gevecht tegen Forrest Griffin op UFC 148. Hiermee zal hij zich bij Matt Hughes, Charles ‘Mask’ Lewis, Mark Coleman, Royce Gracie, Ken Shamrock, Dan Severn, Chuck Liddell and Randy Couture voegen.

Dana White heeft dit bekend gemaakt via MMAweekly.com. Hoewel de relatie tussen de UFC president en Ortiz nooit altijd even goed is geweest kunnen ze nu wel samen door één deur. White had er het volgende over te zeggen:

“He pound for pound was doing some of the most damage at a time when we were hurting. But it’s part of our history the way the storylines played out between me, Chuck and Tito. He’s definitely a part of the history of the sport.”

Tito Ortiz maakte zijn UFC en professionele MMA debuut op UFC 13 op 30 mei 1997. In zijn debuut maakte hij in dertig seconde snel korte metten met Wes Albritton. In totaal heeft hij in 26 UFC gevechten, tevens een UFC record, een record opgebouwd van 15-10-1 in de UFC (met één gevecht buiten de organisatie). Hierin won hij de UFC light heavyweight titel en verdedigde deze vijf keer. Na zijn titel te zijn verloren aan Randy Couture is hij het bekendst geworden door zijn vetes met Chuck Liddell en Ken Shamrock. Sinds hij voor het laatst vocht voor de titel tegen Liddell op UFC 66 heeft hij een teleurstellend record opgebouwd van 1-5-1 waardoor hij bijna door de UFC ontslagen werd. Maar door zijn emotionele overwinning op UFC 132 tegen Ryan Bader hield hij zijn baan en mag hij zich nu opmaken voor zijn rubbermatch met Forrest Griffin.