Tito Ortiz meldt zich af met gebroken nek, Bellator 106 nu op Spike TV

0
979

Rampage-vs.-Tito-Ortiz-Poster

Tito Ortiz zal volgende week niet vechten tegen Quinton “Rampage” Jackson vanwege een gebroken nek. Ariel Helwani meldt dit via MMAfighting.com. Later is er door Bellator een conference call gehouden waarin dit bevestigd is en om alle ins en outs van de huidige situatie te vertellen.

Tito Ortiz
“The Huntington Beach Bad Boy” “The People’s Champ” heeft de blessure in training opgelopen op een plek waar hij eerder vaak last van gehad. De dokter zal over acht maanden opnieuw naar de situatie van Ortiz kijken om te bepalen hoe lang hij last zal hebben van de blessure. Ondertussen kan hij geen groen licht krijgen om te gaan vechten. Een klap erop zou de voormalig kampioen zelfs kunnen verlammen. Desondanks houdt Bellator voorzitter Bjorn Rebney hoop dat Ortiz nog zal gaan vechten. Eerder vandaag verstuurde hij nog een tweet die op het eerste gezicht vaag lijkt, maar nu duidelijk is:

Bellator 106
Hierdoor zal Bellator 106 verplaatst worden van pay-per-view naar Spike TV met Eddie Alvarez vs. Michael Chander 2 voor de Bellator Lightweight Championship als nieuwe main event. De main card zal compleet worden gemaakt met de finale van Fight Master seizoen 1 tussen Joe Riggs en Mike Bronzoulis. Zij zullen naast Pat Curran vs. Daniel Straus 2 voor de Bellator Featherweight Championsip, King Mo vs. Emmanuel Newton 2 voor de Interim Bellator Light Heavyweight Championship en Cheick Kongo vs. Vinicius Queiroz vechten op de main card die nog steeds op 2 november gehouden zal worden. De poster voor dit event is ook al gemaakt:

Rampage Jackson vs. Tyrone Spong?
“Rampage” Jackson zal niet op de card verschijnen, maar zal snel gaan vechten. Ondertussen is de Twitter timeline van Tyrone Spong vol met retweets van mensen die vragen om een gevecht tussen hem en Spong. Bellator zal desondanks nog steeds op pay-per-view verschijnen, aldus Rebney, en hoopt dat Jackson voor Thanksgiving zal vechten. De mogelijkheid om tegen Spong te vechten is vergezocht aangezien die nog steeds bij WSOF zit, maar via Glory wel onder Spike TV valt.

Op een manier kan dit ook als een zege voor de organisatie worden gezien De kaartverkoop in aanloop naar dit event ging slecht met maar 2.000 verkochte kaarten in een arena waar plek is voor 10.000. Ook kwam er veel reactie nadat bekend werd dat de prijs van de pay-per-view tussen 34,95 dollar en 44,95 dollar zou liggen. Door deze verandering staat er een steengoede Bellator card klaar op Spike TV met drie titelgevechten, een tournament finale en de finale van Fight Master.

Eddie Alvarez
Voor wie dit mogelijk een moeilijke situatie zou opleveren is Eddie Alvarez, aangezien zijn contract draait om de pay-per-view. Rebney heeft bevestigd dat dit niets uit zal maken op het contract van de voormalig kampioen.

Dana White
Degene die hier het hardst lacht is uiteraard Dana White. Via Twitter heeft hij ook al zijn zegje gedaan over de situatie: