Titelgevecht plus tweede vrouwengevecht op TUF 17 finale

0
736

Demetrious Johnson zal zijn UFC flyweight title voor de tweede keer verdedigen op de TUF 17 finale tegen John Moraga. Ook zal het tweede vrouwengevecht in UFC historie plaatsvinden op deze card met Miesha Tate tegen Cat Zingano. De TUF 17 finale zal op 13 april in Las Vegas plaatsvinden, twee weken voor UFC 159 waar coaches Jon Jones en Chael Sonnen tegen elkaar zullen vechten.

Demetrious Johnson verdedigde zijn UFC flyweight title voor het laatst in de main event van UFC on FOX 6. In zijn eerste gevecht als kampioen behield hij zijn titel door van TUF 14 winnaar John Dodson te winnen via unanimous decision. Dit leverde hem toen nog een bonus van 55.000 dollar op aan ‘Fight of the Night’ bonus.

John Moraga (13-1) is 2-0 als UFC flyweight en overwon beide keren binnen de tijdslimiet. In zijn UFC debuut tegen Ulysses Gomez won hij via TKO in de eerste ronde, waarna hij op UFC 155 Chris Cariaso in de derde ronde liet aftikken via guillotine choke. Opvallend is te melden dat hij toen beide keren het eerste gevecht op de hele card was. Buiten de UFC won hij nog de Won Trilogy Championship Fighting bantamweight title en de Won RITC bantamweight title en verloor hij nog maar een keer. Op 11 december 2010 verloor hij van John Dodson via unanimous decision.

Miesha Tate en Cat Zingano zullen de geschiedenisboeken ingaan als het tweede gevecht tussen vrouwen in de UFC. Na Ronda Rousey en Liz Carmouche op UFC 157 zullen zij als derde en vierde vrouw de octagon instappen. Tate zal voor het eerst vechten sinds 18 augustus 2012 waar ze won van Julie Kedzie via armbar in de derde ronde. Dit was haar eerste gevecht sinds ze de Strikeforce bantamweight title verloor aan Ronda Rousey.

Cat Zingano is 7-0 als professioneel vechtster en zal haar debuut in Zuffa maken tegen Tate. Op Invicta FC 3 vocht zij voor het laatst tegen Raquel Pennington. Toen won ze via rear naked choke in de derde ronde. Dit was haar zesde overwinning binnen de tijdslimiet en haar eerste overwinning sinds haar tweede professionele partij.

Naast flyweights en bantamweights zullen er ook nog zwaargewichten op de card komen met Travis Browne die het op zal nemen tegen Gabriel Gonzaga. Browne zal voor het eerst vechten sinds zijn eerste verliespartij tegen “Big Foot” Silva in oktober 2012. Tijdens het gevecht blesseerde hij zich aan zijn linker hamstring waarna hij snel knockout werd geslagen door de Braziliaan. Gabriel Gonzaga won zijn laatste gevecht op UFC on FX 7 in zijn thuisland Brazilië. Toen liet hij Ben Rothwell aftikken via guillotine choke in de tweede ronde.