Titelgevecht Henry Cejudo vs. TJ Dillashaw schuift op naar eerste UFC-evenement op ESPN+

0
500
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Henry Cejudo en TJ Dillashaw vechten een week eerder tegen elkaar dan gepland. Het titelgevecht om de UFC-vlieggewichtgordel van Cejudo gaat van UFC 233 op 26 januari naar het debuut van de UFC op ESPN+ op 19 januari in New York. Dit meldt Ariel Helwani van ESPN.

Helwani meldt dat dit de afsluiter is van het evenement in de Barclays Center. De UFC heeft geprobeerd om andere gevechten op deze plek neer te zetten, maar kon niet tot een andere oplossing komen. Hierdoor is het nu afwachten welk gevecht UFC 233 afsluit.

Dillashaw gaat proberen om twee UFC-titels tegelijkertijd in zijn bezit te krijgen. Momenteel is hij al de UFC-bantamgewichtkampioen en volgende maand vecht hij tegen de kersverse UFC-vlieggewichtkampioen die Demetrious Johnson onttroonde op UFC 227.

Het gevecht tussen Cejudo en Dillashaw is veelbesproken omdat er sprake van is dat dit mogelijk de laatste partij op vlieggewicht in de UFC is. De organisatie heeft de opdoeking van gewichtsklasse nog niet defintief bevestigd.

Dankzij deze verschuiving is Cejudo vs. Dillshaw sowieso niet het allerlaatste gevecht op 125 pond voor mannen: UFC 233 bevat namelijk nog een partij op vlieggewicht in Joseph Benavidez tegen Deiveson Figueiredo.